Cei care nu sunt de acord cu ideea cã în functiile publice sunt oameni condamnati, iar tara este condusã de la acest nivel, sunt asteptati sã semenze o petitie. Initiativa le apartine unor politicieni din Uniunea Salvati România si începe în ultima zi a acestei luni.
Asta, pentru ca apoi, dacã se strâng 500.000 de semnãturi, sã poatã fi initiat un proiect de lege în Parlamentul României. Declaratia a fost fãcutã la Petrosani de deputatul Cristina Prunã, la Petrosani.
„Vom demara campania care se numeste „Fãrã penali în fucntii publice!” si vom fi prezenti în toate orasele pentru a strânge semnãturi. Este o initiativã cetãteneascã, sprijinitã de USR, asa cã vom fi pe strãzi, în fiecare zi, începând cu data de 31 martie. Vrem astfel sã îi invitãm pe toti cei care nu îsi mai doresc ca oameni cu condamnãri definitive sã poatã sã ajungã în Parlament, sau în admninistratii, unde sã decidã pentru noi, cei care muncim, care suntem cinstiti si sã putem avea încredere în politicienii care ne vor conduce”, a spus, al Petrosani, Cristina Prunã, deputat USR.
Initiativa de strângere de semnãturi va fi prezentã si în Valea Jiului, unde vor fi montate corturi, iar cei care cred în acest demers, pot sã îsi dea acordul.
Membrii grupului de initiativa cetateneasca sunt, potrivit USR, filosofii Mihai Sora si Gabriel Liiceanu, pianistul Dan Grigore, juristul Eugen Vasiliu, activistul civic Valeriu Nicolae, presedintele Asociatiei Colectiv, Eugen Iancu, Oana Negru si Mihai Tudoricã, membri ai grupului „Rezistenta”, consultantul în afaceri Andrei Caramitru; reprezentantul Forumului Democrat al Germanilor din România, Klaus Fabritius, cetãteni implicati în actiuni civice si presedintele comitetului, avocatul Mihai Badea.
Diana Mitrache