Dan Puric, despre unire si minerit de suflete

Dan Puric este, la finele acestei saptamâni, la Petrosani, un loc pe care il viziteaza des  si tine mai multe conferinte in care vorbeste despre Unire. Sub semnul centenarului Unirii, se desfasoara aceasta serie de intâlniri cu publicul, in care incearca sa ne faca sa simtim româneste. Nu suntem pierduti, este mesajul lui Puric, iar pentru ca ii plac muntii nostri si a vazut in sufletele minerilor, a facut una dintre cele mai importante afirmatii, la conferinta de presa de la Petrosani. „Eu as instaura mineritul sufletesc in România, sa cobori in adâncul sufletului acestui popor, ca sa iei bulgarele de aur. Asa as face, sa fie scoala de minerit si minerit de suflete, sa cobori in adâncime. Chiar asa un neam de jigodii si lepre suntem, cum ne prezinta astia?”, a spus Dan Puric, la conferinta de presa de la Petrosani.

„Sa fii român” este titlul cartii pe care o promoveaza cu acest prilej, iar seria de conferinte continua sâmbata in Aula Universitatii din Petrosani, de la ora 11,00.

Dan Puric este unul dintre românii care mai crede in valorile neamului, iubeste ideea de românism si se identifica cu suferinta celor care au crezut in asta de-a lungul istoriei. „Eu mi-am ales sa vorbesc despre ceea ce a creat Unirea si anume, jertfa românesca. Inainte de a fi fost o idee politica, era vocea sângelui. Stiau ca sunt aceiasi. Stiti ce e pentru mine Marea Unire? Este  strigâtul de izbânda biruitor al Sarmisegetuzei. Parca o si vad facuta praf de romani si toti generalii s-au sinucis. Nu s-au lasat pe mâna cuceritorilor”, a conchis Puric.

Diana Mitrache

 

4 comentarii la „Dan Puric, despre unire si minerit de suflete

 • 23 martie 2018 la 16:56
  Permalink

  nene Dane spuneti guvernului psd alde sa faca investitiile promise la minele vulcan si livezeni(ca sa fie rentabila huila de valea jiului)

  Răspunde
 • 23 martie 2018 la 19:29
  Permalink

  Maestre!
  Felicitari si multumiri pentru ca ati venit in Valea Jiului.
  Suntem romani, dar avem experinta unor ani negrii, noi cei din Vale. Poate mai negrii decat ai tarii in ansamblu.
  Stiu ca pricepeti…
  Un salut prietenesc, de pe malul Jiilor!

  Răspunde
 • 23 martie 2018 la 20:12
  Permalink

  Sincer, nu stiu ce cautati in zona asta saraca, doar nu va pasa de ea?????
  Ma indoiesc….. Lasati-ne in prostia noastra…..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.