Presedintele Consiliului Judetean  Mircea Ioan Molot l-a convins pe ministrul economiei Daniel Chitoiu ca sediul Complexului Energetic Hunedoara sa fie la Petrosani.

Presedintelui CJ Mircea Ioan Molot s-a intalnit, luni, la sediul Ministerului Economiei cu ministrul Chitoiu, i-ar in urma discutiilor s-a stabilit ca mult discutatul sediu al noului Complex Energetic sa fie la Petrosani si nu la Mintia.

“ Era o discutie ca sediul Complexului Energetic sa fie la Mintia, dar l-am convins pe ministru Chitoiu ca sediul noului complex trebuie sa fie in Valea Jiului, respectiv la Petrosani. Ministrul Chitoiu, dupa ce i-am prezentat intreaga situatie a fost de acord cu faptul ca intr-adevar sediul complexului sa fie la Petrosani si nu la Mintia, cum era stabilit initial”, ne-a declarant presedintele Ioan Mircea Molot imediat dupa ce a iesit de la discutii cu ministrul Chitoiu.

La sfarsitul saptamaii trecute, primarii din Valea Jiului, directorul CNH si directorii termocentralelor Mintia si Paroseni, dar si lideri politici si sindicalisti, au discutat, timp de mai multe ore, la Vulcan despre sediul viitorului Complex Energetic si importan?a unei astfel de decizii, pe care Guvernul ar trebui sa o ia la inceputul lunii septembrie. Si asta pentru ca in Hotararea de Guvern privind infiintarea Complexului Energetic Hunedoara este specificat faptul ca infiintarea complexului  are loc prin fuziunea dintre cele  doua termocentrale, respectiv Mintia si Paroseni, iar sediu este specificat la Mintia. In faza urmatoare, adica pana in 31 ianuarie 2013 in Complexul Energetic urmeaza sa fie incluse si partile viabile din Compania Nationala a Huilei si putin probabil ca in acel moment sa se schimbe sediul in Valea Jiului. Dupa ce s-a sesizat acest aspect to?i liderii din zona Vaii Jiului au cerut sa se modifice Hotararea de Guvern in sensul ca sediul viitoarei entitati sa fie in Petrosani si nu la Mintia.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Ioan Mircea Molot, prin implicarea sa in rezolvarea acestei probleme demonstreaza  ca ii pasa de soarta Vaii Jiului si de oamenii de aici in conditiile in care impozitele si taxele rezultate din Complexul Energetic vor ramane in Valea Jiului si nu vor fi colectate in alta parte.

 Marius MITRACHE