Petrosani – investitii minore, dar cu impact major

Bugetul municipiului Petrosani a fost rectificat. Au intrat bani în conturile administratiei locale, iar sumele vor fi utilizate pentru achizitionarea unui laptop pentru Salvamont si a unui sistem de supraveghere pentru cinematograful Victoria.  Totodatã o altã sumã de bani va fi utilizatã pentru continuarea lucrãrilor la grãdinita IG Duca.
Au vândut bunuri
Directia de Administrare a Domeniului Public si Privat al municipiului Petrosani a vândut mai multe bunuri, astfel cã sumele încasate sunt virate la bugetul local. Suma obtinutã din vânzarea unor bunuri este de 39,68 mii lei.
“Ca urmare a vânzãrii unor bunuri din domeniul privat al UAT Petrosani se majoreazã veniturile bugetului local „venituri din vânzarea unor bunuri apartinând domeniului privat al statului sau al UAT” cu suma de 39,68 mii lei”, aratã documentul aprobat de Consiliul Local al municipiului Petrosani.
Sistem de supraveghere pentru cinematograf
Cinematograful Victoria urmeazã a fi inaugurat în cursul acestei zile. Lucrãrile au ajuns la final. În paralel, edilii au în vedere achizitionarea unui sistem de supraveghere video. Acesta costã 16.000 de lei. 
“Achizitionarea si instalarea unui sistem de supraveghere video în circuit închis, pentru supravegherea zonelor de acces public (interior si exterior) ale sediului Cinema Victoria din municipiul Petrosani. Acest sistem de supraveghere video este necesar pentru asigurarea unei mai bune protectii a bunurilor si dotãrilor materiale din cadrul obiectivului protejat, precum si a persoanelor care participã la evenimentele organizate în incinta Cinema Victoria, urmãrindu-se astfel descurajarea sãvârsirii unor acte antisociale si de vandalism în sediul Cinema Victoria si în proximitatea acestuia”, aratã oficialii administratiei locale de la Petrosani.
Capacitatea sãli de proiectie în urma modernizãrii va fi de 250 de locuri. Valoarea investitiei se ridicã la aproximativ 3.728.650 lei.
Laptop pentru Salvamont
O altã achizitie a celor din administratia publicã localã de la Petrosani este un laptop. Acesta va fi utilizat de serviciul Salvamont, fiind necesar monitorizãrii în timp real a deplasãrii echipelor de salvare si a victimelor folosind aplicatii IT specifice.
“Achizitionarea unui echipament tip laptop – pentru dotarea Serviciului Salvamont Petrosani – necesar optimizãrii si eficientizãrii activitãtii de cãutare – salvare în zona montanã, observãrii si monitorizãrii în timp real a deplasãrii echipelor de salvare si a victimelor, folosind aplicatii IT specifice. Pretul estimativ este de 3.986,5 lei cu TVA inclus”, mai aratã documentul.
Grãdinita IG Duca – 22 mii lei
Si pentru continuarea lucrãrilor la grãdinita IG Duca au fost allocate fonduri. 22 de mii de lei este suma alocatã pentru acest capitol. “Majorarea sumelor alocate initial drept contributie proprie la obiectivul de investitii care se deruleazã prin PNDL “Construire grãdinitã cu program prelungit Scoala Gimnazialã IG Duca” cu suma de 22,24 mii lei”, aratã documentul prin care a fost rectificat bugetul local al municipiului Petrosani. Dupã ani în care la grãdinitã IG Duca din Petrosani lucrãrile au stagnat, acestea au fost reluate. Noul constructor a intrat pe santier si s-a apucat de lucru. BRT Trust este firma care ar trebui sã finalizeze lucrãrile, asta dacã între timp nu mai apar alte probleme. Mai sunt multe de fãcut. Municipalitatea de la Petrosani a atribuit, la sfârsitul lunii noiembrie, contractul pentru finalizarea lucrãrilor la grãdinitã IG Duca din localitate. Contractul a cãrui valoare este 1,155,253.53 RON fãrã TVA a fost câstigat de firma BRT TRUST SRL.
Monika BACIU

3 comentarii la „Petrosani – investitii minore, dar cu impact major

 • 23 martie 2018 la 07:45
  Permalink

  Da, impact major. Laptop, ce impact major va avea??
  Sistem de supraveghere pentru cinematograf, pai cine ce sa fure din cinematograf?????? Presupun ca e tot un latop care proiecteaza filmele…..
  22.000 lei pentru continuarea constructiei gradinitei….. pai nu se spune ca in Valea Jiului scade constant numarul de prescolari. Pentru cine va fi gradinita, si daca nu ma insel de cand tine si constructia aia, de vreo cativa ani buni….
  In fine, impact major, ce sa zic….

  Răspunde
  • 23 martie 2018 la 10:41
   Permalink

   Dar unde au plecat copii ? La Cremona in Italia ? Ce fac acolo ???

   Răspunde
 • 26 martie 2018 la 09:01
  Permalink

  Domnule, te doare capul cat vezi stiri de genul asta. Un latop mai slabut poti sa il cumperi cu 1000 de lei. 39.000 de lei castigati prin vanzare de bunuri. Mai departe, supraveghere cinematograf 16.000 lei. Continuarea constructiei la gradinita 22.000 de lei. Deci, Primaria a castigat 39.000 de lei si a cheltuit 39.000 de lei. Ce contabil talentat aveti domnule primar. Investitii mici care conteaza. Nu mai stiu oamenii astia cum sa va promoveze. O sa se ajunga la stiri de genul s-a cumparat o vaza cu flori, un scaun si o masa din lemn masiv, etc.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.