Doi noi cetãteni de onoare, la Petrosani

Registrul de onoare al municipiului Petrosani se îmbogãteste. Douã personalitãti care fac cinste localitãtii au fost desemnate cetãteni de onoare. Vin din domenii diferite, dar experienta profesionalã si aportul pe care acestia si l-au adus pentru evolutie, i-au determinat pe consilierii locali sã le acorde aceastã distinctie.
Mihail Gabriel Ivãnescu – medic psihiatru
Reputatul medic psihiatru Mihail Gabriel Ivãnescu a fost declarat cetãtean de onoare al municipiului Petrosani. Contributia pe care acesta a avut-o în sistemul medical îl recomandã pentru acest titlu onorific. Propunerea a venit din partea consilierilor Milu Vladislav si Mihai Barbu, iar Consiliul Local al municipiului Petrosani le-a votat initiativa.
“Domnul doctor Ivãnescu Mihail-Gabriel s-a nãscut în comunã Stoina judetul Gorj la data de 28.06.1945. A urmat scoala primarã în comunã Stoina, iar din clasa a V-a s-a transferat la Craiova, localitate în care a absolvit Liceul Nicolae Bãlcescu. Dupã terminarea liceului a urmat cursurile Institutului de Medicinã si Farmacie din Cluj, absolvind facultatea în anul 1974. A fost repartizat dupã absolvire în comunã Tudor Vladimirescu, judetul Gorj, timp de doi ani, apoi a fost transferat la Circumscriptia Zam din judetul Hunedoara, pentru un an”, aratã initiatorii proiectului de hotãrâre.
Medicul Mihail Gabriel Ivãnescu a ajuns la Petrosani în anul 1977. Timp de 35 de ani a activat la Spitalul de Urgentã din Petrosani, acesta fiind si fondatorul sectiei de Psihiatrie.
“În urma unui examen de specializare, începând cu 1 noiembrie 1977 si-a desfãsurat activitatea ca medic psihiatru la Spitalul de Urgentã Petrosani, pânã la data de 1 noiembrie 2010 când s-a pensionat. Timp de 35 de ani a fost seful sectiei de Psihiatrie, contribuind la înfiintarea acestei sectii. În perioada de dupã pensionare a mai lucrat tot la Spitalul de Urgentã din Petrosani, pânã la sfârsitul anului 2015. În întreaga carierã a urmat diverse cursuri de specializare si a participat la numeroase congrese si conferinte interne si internationale, acumulând o pregãtire profesionalã desãvârsitã si o bogatã experientã în exercitarea actului medical”, mai aratã cei doi consilieri locali.
Radu Sorin Mihai – prof. univ. dr. ing.
Prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai este cea de-a doua personalitate cãreia i-a fost decernat titlul de cetãtean de onoare al municipiului Petrosani. Nãscut si crescut la Petrosani, Radu Sorin Mihai si-a pus toate cunostintele si priceperea în dezvoltarea sistemului educational superior. Acesta este rectorul Universitãtii din Petrosani.
“Valea Jiului a dat comunitãtii noastre, dar si întregii omeniri, oameni de mare valoare, care prin munca si pasiunea lor au contribuit foarte mult la dezvoltarea unor domenii de activitate. printre acestia se numãrã sã dl. profesor univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai. S-a nãscut la data de 06.11.1958 în municipiul Petrosani. Dupã absolvirea claselor primare a urmat învãtãmântul liceal, iar în anii 1978-1983 a absolvit Institutul de Mine Petrosani, unde obtine diploma de inginer la profilul mecanic”, aratã consilierii Costel Postolache si Florian Bican, cei care au initiat acest demers pentru declararea lui Radu Sorin Mihai ca cetãtean de onoare al municipiului Petrosani.
În perioada 1990-1991 face stagiul doctoral la Paris la “Scoala Nationalã Superioarã de Mine”, Franta, iar între anii 1996-1997 obtine diploma de master la Scoala Superioarã de Mine, din Nancy, Franta. În anul 1998 obtine diploma de doctor în stiinte tehnice la Universitatea Tehnicã Petrosani. Din anul 1983, de la angajare si pânã în prezent notãm activitatea domnului prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, urmãtoarele: autor si coautor a 17 cãrti stiintifice, 238 publicatii stiintifice în reviste de specialitate, 115 lucrãri stiintifice publicate în cadrul conferintelor si reviste de circulatie internationalã indexate si în baze de date, 7 inventii premiate cu medalia de bronz la Budapesta în anul 2000 si medalia de argint si bronz la Bruxelles în anul 2003. Este membru al Academiei de Stiinte Naturale a Federatiei Ruse, sectia Mine si Metalurgie din anul 2006, membru al Academiei de Transporturi a Ucrainei din anul 2009, recenzat în 6 publicatii tehnice de specialitate din SUA, Polonia, Republica Cehã si România, doctor Honoris Causa al Universitãtii Internationale de Management, IMINOVA, Chisinãu, Republica Moldova din anul 2017. Distinctiile de cetãtean de onoare le vor fi înmânate celor douã personalitãti într-un cadru festiv.
Monika BACIU

8 comentarii la „Doi noi cetãteni de onoare, la Petrosani

 • 22 martie 2018 la 19:49
  Permalink

  Petre David e urmatoarea propunere,este clar cel mai bun economist al Vaii Jiului.Face bani din nimic.Poate fi demn de cetatean de onoare al orasului.

  Răspunde
 • 22 martie 2018 la 21:45
  Permalink

  ce trist un betiv ordinar care a fentat legea cetatean de onoare?

  Răspunde
 • 23 martie 2018 la 07:51
  Permalink

  Consiliul Local Petrosani chiar nu are altceva de facut???????
  Terminati cu distinctiile astea fara nici o valoare, cu cat sunt mai multe cu atat le scade valoarea, ceea ce Consiliul LOcal si Primaria municipiului Petrosani se pricep foarte bine.
  Dati tichetele alea de 50 de lei la oamenii cu probleme, nu distinctii unor oameni care s-au saturat cred de atatea recunoasteri……..
  Halal activitate, Consiliul Local Petrosani, slabi, slabi……

  Răspunde
 • 23 martie 2018 la 11:12
  Permalink

  este ala care a intrat cu masina baut in centrul de informatii?

  Răspunde
 • 23 martie 2018 la 13:55
  Permalink

  Nu ati inteles nimic nimic nimic….Onorabilii si venerabilii din CL Petrosani l-au facut Cetatean de Onoare tocmai pentru ca a intrat cu masina in centrul de informatii turistice. Da, da, auziti bine…l-au onorat ca n-a omorat pe nimeni!
  Prin urmare, dragi critici ai CL Petrosani…consilierii nostri au premiat si onorat viata!!! Domnul RSM a salvat de la moarte sigura , prin propria-i rastunare, pe cineva care ar fi putut sa sfarseasca strivit sub rotile bolidului sau.
  S-a premiat si onorat Cinstea, Omenia, Spiritul de sacrificiu. Toate la un loc pun lumina pe figura luminoasa a ilustrului nostru concetatean Raaaaaduuuuuu Sooooriiiiiin Miiiihaaaaaai. Pam-pam!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.