Autoritãtile locale din Petrila au finalizat documentatia necesarã pentru construirea drumului cãtre Lunca Florii. Totul depinde acum de guvern, însã edilii sunt optimisti.
Regiunea Lunca Florii, o zonã deosebit de frumoasã din Cheile Tãii, ar urma sã fie un sat de vacantã pentru turistii care doresc sã ajungã la schi în domeniul din Sureanu, Statiunea Parâng sau Transalpina Ski Resort. Primãria Petrila vrea sã reabiliteze drumul pânã în zonã si asteaptã avizele.
”Noi am înaintat toatã documentatia necesarã si asteptãm hotãrârea de guvern prin care sã ni ne transfere drumul Taia-Auselu, pentru cã pe acest drum vom avea si accesul spre viitoarea statiune turisticã Sureanu. Eu sunt optimist si cred cã din varã ne putem apuca de reabilitarea drumului. Pentru aceastã statiune facem demersuri de mai multi ani, iar dacã avem drumul putem face multe. (…) La Lunca Florii am vrea sã fie locurile de cazare, de parcare, tot ce este nevoie. Categoric nu vrem sã se construiascã haotic acolo”, a declarat Vasile Jurca, primarul localitãtii Petrila. Viitoarea statiune montanã Sureanu-Petrila este cuprinsã si în masterplanul pe turism al ministerului de resort.
Maximilian Gânju