Plusul înregistrat de operatorul de apã si canal din Valea Jiului se va regãsi si în buzunarele angajatilor, acestia urmând sã primeascã bonificatii. Totodatã, actionarii societãtii vor primi si ei o parte din profit, însã banii se vor întoarce tot la Apa Serv Valea Jiului.
SC Apa Serv Valea Jiului a realizat pe anul 2017 un profit în crestere fatã de anul precedent, valoarea plusului fiind de 846 de mii de lei, aratã bilantul financiar contabil realizat de operator. Profitul se va împãrti între actionarii societãtii, respectiv primãriile din Valea Jiului si Consiliul Judetean Hunedoara, dar si cu angajatii. Banii alocati administratiilor locale, în functie de numãrul de actiuni detinute la societate, se vor reîntoarce în conturile Apa Serv, pentru derularea unor investitii. ”Este foarte important si tin sã subliniez acest lucru, pentru cã succesul nu putea fi atins fãrã contributia angajatilor societãtii. Acestia vor primi o parte din acest profit si vrem sã putem da aceste bonificatii angajatilor, care reprezintã participarea la profit, înainte de sãrbãtorile pascale. Suma primitã de fiecare angajat al Apa Serv Valea Jiului este cuprinsã între 110 si 60 de lei, în functie de aportul adus, de cât a muncit anul trecut angajatul”, a directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram, în cadrul unei conferinte de presã. Conducerea societãtii a identificat împreunã cu administratiile locale mai multe probleme ce ar putea fi remediate cu banii ce revin primãriilor.
”În ceea ce priveste alocarea dividendelor, am avut discutii cu primarii din Valea Jiului, sã vedem ce facem cu banii. Am ajuns la un acord si în termen de cinci zile de la data la care virãm noi dividendele, banii se vor reîntoarce într-un cont de investitii. Ca un exemplu, Petrosaniului îi vor reveni 90 de mii de lei iar suma va fi folositã, am convenit cu primarul, la rezolvarea problemei cu inundatiile”, a mai declarat Avram. Investitii vor fi derulate si în celelalte cinci localitãti ale Vãii Jiului, primãriile de aici fiind actionari ai operatorului de apã si canal.
Maximilian Gânju