Pretul apei a crescut si va mai creste

Plãtim mai mult pentru apa consumatã, iar în anii urmãtori pretul apei va fi mereu ajustat. O spun reprezentantii de la Apa Serv, care acum aratã cã aceste ajustãri de tarif sunt obligatorii, în conditiile în care a fost semnat proiectul ce aduce în Valea Jiului investitii de 90 de milioane de euro.
„Trebuie sã stie cetãtenii cã nu Costel Avram, nu Apã Serv mãreste pretul apei. La ora când noi discutãm tariful ne situeazã pe locul 20, din 40 de operatori din România si nu suntem primii care sã avem cel mai mare pret. Iar marea majoritate vede care este pretul apei, atunci când nu este apã”, a spus Costel Avram, director general SC Apa Serv Valea Jiului.
Pretul apei a crescut în Valea Jiului,  din luna martie a acestui an, cu aproximativ 50 de bani, fiind de 4,88 de lei pentru serviciile la apã si de 2,92 de lei pentru canalizare. Totusi, tarifele cresc pânã în 2022.
„Conform politicii tarifare, în 2019, adaosul pentru apã este 0%, iar la canalizare 5%. În 2020 – la apã va fi cu 0%, 5 % la canalizare. În 2021, tariful va creste cu 3% la apã si 9,5% canalizare, în 2022, pretul va fi majorat cu 6% pentru apã si 9,5 % la canalizare. Sunt procente de majorare a tarifului, care se aplicã împreunã cu inflatia”, a adãugat Monica Tarcea, sef Departament Dezvoltare din cadrul Apa Serv Valea Jiului.
Ministrul fondurilor europene Rovana Plumb a semnat la Petrosani contractul de finantare, la sediul Societãtii Apa Serv, în luna mai a anului trecut. Proiectul urmeazã a fi implementat în perioada 19 mai 2017 – 31 decembrie 2023. Acesta este primul proiect nou de investitii în exercitiul financiar 2014 -2020 , finantat prin Programul  Operational Infrastructurã Mare (POIM) si reprezintã totodatã cea mai mare investitie în infrastructura de apã si  apã uzatã în Valea Jiului, fiind primul ce a fost deja demarat în România, care a impus si o anumitã politicã tarifarã, ce va afecta populatia din zona noastrã.
Diana Mitrache

7 comentarii la „Pretul apei a crescut si va mai creste

 • 21 martie 2018 la 19:47
  Permalink

  Ne dati o veste rea acum in postul PASTELUI domnule Costel Avram si asa saracia se adanceste in valea jiului . Ce putem face decat sa ne rugam la DUMNEZEU sa scada pretul la apa in valea jiului .

  Răspunde
 • 22 martie 2018 la 06:55
  Permalink

  Costel Avram =No name
  ,,Târgujienii pl?tesc, începând cu 1 ianuarie 2017, 2,64 lei/mc ap? potabil? ?i 3,07 lei pentru canalizare. Tariful a sc?zut urmare a reducerii taxei pe valoarea ad?ugat? (TVA) de la 20% la 19% pentru canalizare, ?i la 9% pentru apa potabil?.,,
  ,,Pretul apei a crescut în Valea Jiului, din luna martie a acestui an, cu aproximativ 50 de bani, fiind de 4,88 de lei pentru serviciile la apã si de 2,92 de lei pentru canalizare,,
  Primul proiect care trebuie facut este sa inlocuiesti tevile vechi ,ruginite si sa montezi la fiecare scara de bloc filtre

  Răspunde
 • 22 martie 2018 la 08:57
  Permalink

  Ar trebui sa nu mai dati stiri cu Avram si ApaServ, se lauda prin conferinte de presa ce buni sunt ei, dar cand vine vorba de esential(pretul apei potabile si mai nou apa canalizare) se mareste pretul. Pai care este logica, investitiile si tot ce s-a facut(marirea numarului si bransarile altor cetateni din Vale, etc., acele dividende care se dau muncitorilor si aparatul administrativ ApaServ pentru ca sunt performanti) veniti iar cu nenorocirea SE SCUMPESTE PRETUL APEI!!!
  Si te scuzi ca nu tu(Avram), nu ApaServ, nu, dracu cu copiii lui maresc pretul apei.
  Nu mai dati stiri si premieri de apaservisti super muncitori, dividendele alea puteau foarte bine sa fie folositi ca tampon pentru a nu mari pretul apei, etc. cred ca exista n variante pentru smecherul director Costel Avram, dar nu vrea, ca e mai usor sa maresti pretul, cu toate politicile lui financiare.
  Cum naiba ApaServ e cea mai profitabila institutie din Valea Jiului, dar ea continua politica de scumpiri…..??????

  Răspunde
 • 22 martie 2018 la 12:29
  Permalink

  mai bine faceti investitii la minele vulcan si livezeni ca sa fie rentabila huila de valea jiului

  Răspunde
 • 22 martie 2018 la 12:32
  Permalink

  Mafie mare la ApaServ!! 😉 Cine stie,cunoaste. 😉

  Răspunde
 • 22 martie 2018 la 14:20
  Permalink

  Sa scada salarile la toti angajatii de la Apa Serv si sa nu se mai scumpeasca pretul la apa (care nu le convine salarile sa plece ca sunt atatea care cauta loc de munca) .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.