Spatiul în care sunt cazati salvamontistii din statiunea montanã Straja urmeazã a fi modernizat în acest an.
În acest sezon, autoritãtile locale din Lupeni au investit sume de bani consistente pentru dotarea serviciului Salvamont. Urmeazã sã fie modernizatã clãdirea în care acestia îsi au sediul.
“Celor de la Salvamont reusim sã le plãtim în fiecare lunã câte o sumã de bani, astfel încât ei sã poatã sã supravietuiascã. Nu este un salariu, dar e o sumã de bani care îi ajutã sã îsi desfãsoare aceste activitãti. Le mai întretinem masinile, utilajele, ATV-urile. Facem în asa fel încât sã îi dotãm. Le-am cumpãrat echipamente, anul acesta o sã încercãm sã îmbunãtãtim si calitatea cazãrii”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Peste 300 de interventii au avut salvamontistii din Straja în acest sezon de iarnã.
“Fãrã Salvamont noi nu reusim sã facem nimic în statiunea Straja. Anul acesta au avut undeva la 330 de interventii în statiunea Straja, fãrã ei exista posibilitatea sã intrãm într-o situatie în care nu puteam sã acordãm ajutor oamenilor”, a mai spus sursa citatã.  În luna decembrie a anului trecut, formatia Salvamont din Lupeni a fost acreditatã pentru o perioadã de 5 ani.
Monika BACIU