Aproape nouã ani de puscãrie pentru obligarea unei minore sã se prostitueze

Completul din Alba Iulia a admis apelul fãcut de procurorii DIICOT în cazul unui recidivist care a obligat o minorã sã se prostitueze. Proxenetul din Hunedoara a obligat-o pe fatã sã se culce cu mai multi clienti în schimbul unor sume cuprinse între 100 si 300 de lei.
Lingurar Mihãitã Marius a racolat-o pe minorã  a obligat-o sã se prostitueze în apartamente închiriate în Sântaindrei-Hunedoara si Alba, iar când nu fãcea suficienti bani o bãtea. Procurorii DIICOT au intrat pe fir si au reusit sã o salveze pe copila de 15 ani, iar individul a fost trimis în judecatã pentru trafic de minori dar si alte infractiuni conexe. În prima instantã, Lingurar a primit o pedeapsã de circa sase ani, însã procurorii au atacat sentinta cu apel. La Alba Iulia solutia instantei de fond a fost rãsturnatã. Curtea a admis apelul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia si a desfiintat sentinta penalã ”sub aspectul stabilirii nelegale a pedepsei principale în caz de recidivã în cazul infractiunii de trafic de minori si a nelegalitãtii aplicãrii pedepsei în cazul concursului de infractiuni”. Magistratii Curtii de Apel au decis sã-l condamne pe individ la o pedeapsã principalã de 8 ani 10 luni si 20 de zile de închisoare.
Proxenetul din Hunedoara nu si-a recunoscut faptele, însã procurorii au stabilit cã fata a trecut printr-un adevãrat calvar. Adolescenta a fost terorizatã si exploatatã sexual aproape o lunã de zile, pânã când a reusit sã sune la 112 si sã cearã ajutor. ” Initial minora a fost exploatatã sexual în zona localitãtii Sântandrei, judetul Hunedoara, iar ulterior, inculpatul a transportat-o în municipiul Alba Iulia, unde acesta a închiriat un apartament, clientii fiind recrutati prin intermediul unui site de publicitate. (…) Banii obtinuti din practicarea prostitutiei erau însusiti integral de cãtre inculpatul Lingurar Mihãitã Marius, acesta amenintând-o si agresând-o fizic pe minorã dacã respectivele câstiguri nu erau suficiente.  De asemenea din  verificãrile efectuate a rezultat faptul cã, prin intermediul site-ului de publicitate,  inculpatul Lingurar Mihãitã Marius a postat mai multe fotografii nud care o înfãtisau pe minorã, în vederea atragerii de clienti pentru întretinerea de raporturi  sexuale”, au arãtat procurorii DIICOT.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.