Operatorii de servicii de alimentare cu apã potabilã din România si din lume, sãrbãtoresc în 22 martie, Ziua Mondialã a Apei (World Water Day).  Aceasta este o initiativã adoptatã de ONU în anul 1992 si îsi propune sensibilizarea populatiei planetei asupra provocãrilor cu care se confruntã  managementul resurselor de apã, având în vedere cresterea cererii de acces la apã si la serviciile în  domeniu.
În acest an, tema  generalã a Zilei Mondiale a Apei este “Naturã  nepoluatã pentru apã de calitate”. Tema propusã este nu doar una de  actualitate, ci si una ce presupune o abordare extrem de serioasã, în conditiile în care probemele de poluare a apelor sunt evidente în foarte multe regiuni ale lumii, iar  statisticile aratã cã, în prezent, peste 2,1 miliarde de oameni nu au acces la apã potabilã sigurã. ”În ceea ce priveste operatorul serviciilor de  alimentare cu apã potabilã din Valea Jiului –  Apa Serv Valea Jiului SA Petrosani – avem satisfactia de a putea marca Ziua Mondialã a Apei de cu convingerea cã aproape 100% din cetãtenii din aria noastrã de operare au, în acest moment, acces la apã potabilã de cea  mai bunã calitate”,  spune directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.
Pentru a ajunge la o  astfel de performantã,  operatorul serviciilor de alimentare cu apã potabilã din Valea Jiului a înteles potentialul major al utilizãrii fondurilor europene.
Astfel, dacã în urmã cu un deceniu, încã existau foarte multe zone, urbane sau rurale, din perimetrul acestei regiuni în care cetãtenii nu beneficiau de apã curentã – un serviciu necesar pentru siguranta si confortul oamenilor si obligatoriu pentru statutul European  al tãrii noastre – în prezent doar câteva zone izolate nu sunt încã racordate la reteaua publicã de alimentare cu apã potabilã.
În plus, din acest an, 90 de milioane de euro sunt la dispozitia Apa Serv Valea Jiului, pentru  implementarea unui nou proiect de investitii în  reabilitarea retelelor de apã si canalizare din localitãtile Vãii Jiului, dar si pentru modernizarea unor statii de tratare a apei potabile.
”Aceste investitii, care se adaugã celor pe care deja le-am fnalizat în exercitiul financiar European precedent, asigurã o crestere a calitãtii serviciilor noastre, dar si luarea unor mãsuri esentiale de protectie a apelor si mediului, regiunea noastrã fiind prima de acest fel din tarã cu rezultate dintre cele mai bune”, explicã directorul ASVJ, Costel Avram.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, conducerea Apa Serv Valea Jiului multumeste tuturor beneficiarilor sãi, partenerilor si întregului colectiv de salariati pentru bunele relatii consfintite în relatiile de colaborare din anul precedent.
”Vã asigurãm cã ne propunem sã rãmânen acelasi partener serios, preocupat de cresterea constantã a calitãtii serviciilor oferite populatiei din Valea Jiului asa cum ne dorim sã pãstrãm pozitia noastrã de seriozitate în relatiile cu toti partenerii si beneficiarii. Tuturor, de Ziua Mondialã a Apei le transmitem ”La multi ani!”, a mai declarat Costel Avram, directorul Apa Serv Valea Jiului. Pentru a marca  Ziua Mondialã a Apei, operatorul regional Apa Serv Valea Jiului va  organiza pe 22 martie si o serie de activitãti  educationale, în cadrul  cãrora elevi de la unitãtile de învãtãmânt din Valea Jiului vor putea vizita statiile de tratare si de epurare a apei din Valea Jiului, unde vor primi explicatii despre importanta activitãtilor de protectie a mediului asupra calitãtii apei potabile.
Birou Presã Apa Serv Valea Jiului Petrosani