Trei tineri din municipiul Lupeni (un minor si o minorã în vârstã de 15 ani si un tânãr de 19 ani), au intrat în vizorul organelor de cercetare penalã fiind acuzati de furt calificat, ei fiind retinuti de politistii hunedoreni pe raza municipiului Hunedoara.
În fapt, cei în cauzã sunt bãnuiti de comiterea, în noaptea de 18/19.03.2018, a 6 infractiuni de furt calificat (5 fapte de furt calificat din societãti comerciale si o infractiune de furt calificat dintr-un autoturism parcat pe raza municipiului Hunedoara), prejudiciul total estimativ cauzat de activitatea infractionalã a celor trei fiind de peste 17.500 de lei.
„În urma activitãtilor întreprinse, politistii au reusit recuperarea integralã a prejudiciului (11 laptopuri, produse si aparaturã cosmeticã, un dispozitiv GPS, un telefon mobil etc.), bunurile recuperate urmând a fi restituite pãrtilor vãtãmate”, spune Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Fatã de tânãrul de 19 ani, politistii au luat mãsura preventivã a retinerii pentru 24 ore, acesta urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângã Judecãtoria Hunedoara, cu propunere de arestare preventivã.