Barbatul de 31 de ani din localitatea Uricani ajuns cu maxilarul fracturat, dar si alte rani dupa ce a fost batut de politistii din localitate, are nevoie de 35 pana la 40 de zile de ingrijiri medicale. Legistii din Deva pun insa o conditie: sa nu apara complicatii, altfel perioada de insanatosire se prelungeste.

Costel Stroe (31 de ani) a mers ieri-luni la Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara pentru a-si scoate certificatul medico-legal care atesta ca fost victima unei agresiuni. Medicii legisti de la Deva au concluzionat in urma examinarii victimei ca ranile au fost produse cu un corp dur, ceea ce ar sustine si afirmatiile barbatului cum ca a fost dat de nenumarate ori cu capul de o masa aflata intr-o camera de ancheta a Politiei Uricani. „Am fost pentru a scoate certificatul si sa-l pot depune la dosarul de cercetare al procurorilor din Alba.

O copie legalizata o voi trimite si Cropului de Control de la Interne pentru ca imi este teama ca adevarul nu va iesi la lumina si vinovatii nu vor fi trasi la raspundere”, a spus barbatul. Acesta sustine ca are suficiente indicii ca ancheta interna derulata la nivel de IPJ ii va scapa pe politistii batausi. „Ofiterul care se ocupa de ancheta interna e de la Petrosani. A chemat-o pe mama ca sa-i reproseze de ce a sunat la 112, sa o intrebe de ce am abandonat un TIR, alte lucruri decat cele legate de ancheta. Mama s-a dus cu pozele cu mine batut si plangerea, insa dansul le-a aruncat pe un birou si a zis ca de ele se ocupa mai tarziu”, sustine Stroe.

 Achitat de instanta

Petru a justifica agresiunea asupra barbatului, surse din Politia Uricani ne-au transmis ca Stroe este vinovat de abandonarea unui TIR cu marfa la granita dintre doua state europene, barbatul fiind sofer de meserie. Numai ca, in februarie a.c., Judecatoria Petrosani a dat o solutie definitiva, iar Stroe a fost amendat pentru neglijenta in serviciu. Cum nu poate fi sanctionat de doua ori pentru aceeasi fapta, interesul politistilor este nejustificat.

„Tot de TIR-ul acela se interesa si ofiterul de la Petrosani, nu de ce am fost batut. Eu nu ma las si voi merge pana la ministru pentru a vedea ce am patit de la niste politisti din subordinea lui. Aceia nu sunt politisti, nici militieni chiar daca ameninta ei ca in Uricani fac legea. Militienii bateau macar fara sa se vada, astia n-au nici o grija”, spune victima.

  „M-au nenorocit pe viata”

Pentru ca a fost operat dupa ce batausii i-au rup maxilarul, barbatul este nevoit sa se hraneasca doar cu alimente lichide. In plus, pentru a-si putea deschide gura mai are nevoie de tratamente costisitoare. „Am fost operat la Timisoara, nu pot deschide de tot gura si ar trebui sa merg la Tg. Mures pentru alte interventii chirurgicale. Nu am bani si nu stiu ce o sa fac. M-au nenorocit pe viata”, a precizat barbatul. In data de opt august, Costel Stroe sustine ca a fost batut ore in sir in sediul Politiei Uricani, pentru ca a vrut sa-si reclame un vecin. Ofiterul de serviciu n-a vrut sa-i primeasca reclamatia pe motiv ca seful de Politie este in concediu, barbatul a vociferat si cativa politisti au considerat ca este ultraj si  i-au aplicat o corectie sora cu moartea.

 Maximilian Ganju