Între 20.000 si 100.000 de euro pentru studiile privind închiderea minelor

Între 92.500  si 432.300 de lei alocã Complexul Energetic Hunedoara pentru întocmirea unor studii privind închiderea minelor Lonea si Lupeni.  Societatea energeticã a scos la  licitatie  contractul denumit “servicii de proiectare cu titulatura „Proiecte Tehnice de executie lucrãri de Închidere si Ecologizare pentru sucursalele EM LONEA si EM LUPENI – Sectiunea Închideri Lucrãri Miniere Subterane – anul 2018 ÷2021”.
„Pentru îndeplinirea acordului cadru, contractantul se obliga sã întocmeascã în fiecare an documentatiile de proiectare (PT) solicitate prin caietul de sarcini, în baza documentatiilor (PIA, PT pt anul 2017) detinute de CEH –SA. Contractantul se obliga sã întocmeascã toate documentatiile necesare obtinerii avizelor, acordurilor si autorizatiilor – prevãzute în caietul de sarcini – pentru documentiile PT întocmite pentru fiecare sucursalã. Operatorul economic va putea solicita clarificãri cu 5 zile înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor, entitatea contractantã rãspunzând în mod clar si complet tuturor solicitãrilor de clarificare / informatiilor suplimentare, cu 3 zile înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor”, aratã anuntulde achizitie.
Potrivit procedurii, societatea care va realiza proiectarea va încheia un acord cadru cu Complexul Energetic Hunedoara pe o perioadã de 42 de luni. Proiectantul va lucra pe baza proiectelor deja întocmite, urmând ca acestea sã fie reactualizate. Proiectantul va realiza o documentatie distinctã pentru fiecare unitate minierã inclusã în programul de închidere. Pânã în data de 27 martie, firmele de profil pot depune ofertele.
Monika BACIU

6 thoughts on “Între 20.000 si 100.000 de euro pentru studiile privind închiderea minelor

 • 19 martie 2018 at 18:49
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului !

  Reply
 • 19 martie 2018 at 19:03
  Permalink

  Foarte multi bani se scot din bugetele companiilor de stat prin aceste proiecte. Este formula clasica de devalizare, cu acceptul conducerii. O parte din bani se duce la cine trebuie!

  Reply
 • 19 martie 2018 at 20:24
  Permalink

  Tot apare pe aici unul bagat in priza cu ,,investitiile”!Spune-ne din ce bani ai vrea dumneata sa se faca acele investitii!Din bani de la buget?Chiar ai tupeu!Partea proasta este ca esti un naiv incurabil!Nu poti sa intelegi ca soarta mineritului in Vale este pecetluita!Dar pe dumneata nu te opreste nimeni sa astepti ,,investitiile”!Succes!

  Reply
 • 19 martie 2018 at 21:59
  Permalink

  Sa se inchida carierele de lignit (carbune inferior slab calitativ , se aducea carbune bun din Serbia sa ajute la ardere in termocentralele oltene) din Gorj ca distunge mediul inconjurator cu defrisarile din cariere iar reampaduririle se fac putine si costa mult .

  Reply
 • 20 martie 2018 at 07:48
  Permalink

  Da un studiu de 100 mii euro pentru cum se face nodul la sireturile de la pantofi nu plateste CEH ?

  Reply
 • 20 martie 2018 at 12:56
  Permalink

  Bine ar fi daca s-ar inchide Complexul Energetic Oltenia

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *