Operatorul de apã potabilã a reusit sã atingã cele mai înalte standarde de calitate la apa potabilã în urma investitiilor în captarea si tratarea acesteia. De altfel, captãrile operatorului sunt situate în general în zone montane nepoluate.
Analizele de laborator efectuate asupra calitãtii apei furnizate populatiei de cãtre Apa Serv Valea Jiului aratã cã la toate sursele de alimentare este una dintre cele mai bune din tarã.
”Efectuãm astfel de analize cu o ritmicitate constantã, de obicei sãptãmânalã, dar atunci când este cazul facem astfel de analize ori de câte ori este nevoie. În mod special, în perioada de primãvarã, atunci când turbiditatea apei este de obicei mai mare, din cauza ploilor si a topirii zãpezilor, intensificãm analizele de laborator si luãm imediat acele mãsuri tehnice pentru ca apa pe care o livrãm  beneficiarilor nostri sã fie una potabilã, în limitele admise ale modificãrilor ce tin de diversele sale componente”, explicã Costel Avran, director general al Apa Serv Valea Jiului. Totodatã, apa potabilã furnizatã de Apa Serv nu contine nitriti, impuritãti si cu un nivel scãzut al pH-ului.  ”Ne bucurãm când primim, în mod special din partea celor care vin din alte pãrti si consumã apã de la robinet din Valea Jiului, aprecieri pentru  calitatea acesteia. Nu vã ascund  cã ne preocupã în mod permanent asigurarea calitãtii apei, asa cum ne preocupã asigurarea acesteia, 24 de ore din 24, pentru beneficiarii nostri”, mai spune Avram. Potrivit unui centralizator pe categorii de calitate a apelor din România, întocmit de cãtre Administratia Nationalã Apele Române, Valea a avut ani la rând cea mai curatã apã curgãtoare din tarã,  aici fiind cuprinse (izvoarele si afluentii) Jiului, adicã exact sursele folosite de operatorul de apã.
Maximilian Gânju