Toate scolile sunt nevoite sa-si achizitioneze mobilier nou pentru clasa pregatitoare. Acesta este primul an in care copiii merg la scoala si primul contact cu lumea in afara gradinitei se face prin asa numita grupa zero.

Astfel ca pana la 1 septembrie sunt scoli care s-au grupat si au comandat bancile catre furnizori, ghidandu-se dupa ratiuni economice. „Noi, pentru ca avem doar 18 copii si formam o singura clasa,ne-am grupat la confectionarea mobilierului, cu cei de la Scoala Generala I.G Duca. Asta si din ratiuni economice, pentru ca furnizorul nu asigura transport gratuit decat daca aveam mai mult de 20 de bancute si atunci, am decis sa facem comanda impreuna cu aceasta scoala. Totul va fi gata la 1 septembrie, asa incat pana in data de 10 septembrie totul sa fie pregatit in scoala”, a declarat Atena Vladuceanu, director Scoala nr 2, Colegiul Dimitrie Leonida.

In fiecare scoala exista cel putin o clasa pregatitoare, in fucntie de numarul cererilor depuse de parinti. Totul a fost posibil, dupa ce la inceputul anului, psihologii scolari care au discutat cu parintii si copiii, au decis care este forma de invatamant pe care cei mici o vor urma.

Diana Mitrache