Mai multi fosti consilieri locali, sau judeteni, oamenii cu functii în aparatul de conducere al orasului Petrila, sunt gata sã formeze un „stat paralel”, un soi de consiliu în care constrângerile politice sã nu mai existe.
Ideea le apartine unor politicieni locali care cred cã orasul din Estul Vãii Jiului stagneazã si consilierii actuali sunt limitati în decizii de apartenenta la un partid politic.
„Este o idee pornitã de Filialã judeteanã a PRM Hunedoara si se va numi Liga Fostilor Alesi Locali. Ne referim si la alesii din consiliile locale si la cei din Consiliul judetean, indiferent de culoarea lor politicã, scopul fiind sã identificãm problemele orasului, sã venim cu idei, solutii si propuneri de dezvoltare a orasului, sau chiar si a celorlalte. Credem cã, alesii aflati acum în functie, din constrângere, fatã de partidele din care fac parte, probabil, nu întotdeauna reusesc sã punã în consiliu adevãratele probleme, ci doar cele care sunt acceptate de partid”, a spus Emanoel Andronache, presedintele PRM Hunedoara.
Fostii alesi cred cã au experientã, au lucrat în forul orasului pe vremea în care poate erau mai multi bani, pe vremea când economic, zona întreagã era pe plus, iar acum ar putea sã aibã alte idei profitabile. Este prima initiativã de acest fel din judetul Hunedoara, unde asa-numitul „stat paralel” e pe cale sã primeascã si un statut juridic, pentru ca, pe viitor, sã poatã initia hotãrâri de consiliu, pe care actualii alesi sã le si voteze în plen.
Diana Mitrache