Ministrul Energiei, Anton Anton, a avut o întâlnire cu sindicalistii. A fost nevoie de un protest al energeticienilor de la Mintia pentru ca ministrul sã vinã în judet si sã ia contact cu problemele reale ale societãtii.
Sindicalistii au solicitat o întâlnire cu ministrul imediat dupã ce acesta a fost învestit în functie. În zadar, însã. Ministrul a refuzat dialogul, delegându-si atributiile secretarilor de stat. În cele din urmã, sindicalistii de la Muntele au purtat o discutie cu vicepremierul Viorel Stefan, dar si cu ministrul Energiei, Anton Anton.
„Întâlnirea a fost cerutã de Sindicatul Muntele si acceptatã de domnul Viorel Stefan si domnul ministrul al Energiei. La aceastã întâlnire s-a discutat problema prelungirii termenului de acordare a Serviciilor Tehnice de Sistem, acordarea a unui ajutor de tip SIEG celor 2 termocentrale energetice cu un grup pe cãrbune la Termocentrala Paroseni si 2 grupuri pe cãrbune la Termocentrala Mintia, urgentarea emiterii unei ordonante de guvern cu privire la acordarea ajutorului de stat pentru unitãtile miniere (Lonea/Lupeni), precum si probleme din minerit/energie mai vechi”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Sindicalistii au adus la cunostinta oficialilor guvernamentali si problemele cu care se confruntã unitãtile miniere. Tocmai din cauza acestor probleme, Marian Iriza, lider de sindicat la Mina Vulcan, s-a blocat în subteran, în cursul zilei de miercuri. Vicepresedintele departamentului de la Mina Vulcan este nemultumit de faptul cã factorii de decizie nu se apleacã asupra problemelor cu care se confruntã mineritul si energia. Liderul de sindicat atrage atentia asupra faptului cã fãrã mãsuri concrete de sprijin si unitãtile miniere Vulcan si Livezeni, considerate a fi viabile, se vor închide.
“Le-am prezentat si problemele mai vechi cu care se confruntã mineritul. Sunt necesare investitii la minele Vulcan si Livezeni”, a mai spus Darius Câmpean.  În ceea ce îl priveste pe liderul de sindicat de la mina Vulcan care s-a blocat în subteran, sindicalistii i-au solicitat acestuia sã renunte la protest.
Monika BACIU