Solicitare cãtre Liviu Dragnea: “Opriti acest jaf national”

Angajatii Complexului Energetic Hunedoara îi solicitã lui Liviu Dragnea sã opreascã jaful national din cadrul societãtii. Declaratiile presedintelui PSD se întorc chiar împotriva sa. Anul trecut, când a vizitat termocentrala Mintia împreunã cu fostul premier, Mihai Tudose, Dragnea declara cã termocentrala de la Mintia si Complexul Energetic Hunedoara nu se vor închide.
„Le-am spus oamenilor de afaceri despre decizia noastrã asumatã politic, o decizie politicã puternicã de sprijinire a Complexului Energetic Hunedoara si a Termocentralei Mintia. Nu este o abordare contabilã, este o abordare strategicã. Decizia noastrã este cã acest obiectiv sã fie unul strategic în planul energetic national pentru cã discutãm despre securitatea energeticã a României. Nu vrem cã România sã devinã dependentã energetic vreodatã, asa cum probabil altii vor, si în acest sens, Guvernul, Ministerul Energiei – si asa cum a spus primul ministru nu va mai lãsa pe niciunul sã facã de capul lor – sã nu uite cã aceastã decizie trebuie dusã la îndeplinire”, a declarat, anul trecut, la Mintia, presedintele PSD, Liviu Dragnea.
Numai cã niciun plan concret nu a fost pus în practicã. Totul a rãmas la stadiul de declaratii, iar Complexul Energetic Hunedoara se afundã. În acest sens, sindicalistii cer, imperativ, sprijinul lui Dragnea, care este si presedintele Camerei Deputatilor.
“Mã adresez dumneavoastrã, domnule presedinte al PSD, în speranta cã cei pe care îi pãstoriti sunt trasi la rãspundere atunci când promisiunile dumneavoastrã sunt aruncate la cosul de gunoi. Mã adresez dumneavoastrã domnule presedinte al PSD, pentru a vã atrage atentia cã promisiunile dumneavoastrã fãcute în fata energeticienilor de la termocentrala Mintia în octombrie 2017, s-au bazat pe mincinosi, pe secretari de stat si functionari din Ministerul Energiei care duc mai departe programul guvernului tehnocrat de a demola 5 grupuri energetice din cadrul Termocentralei Mintia, cu o putere instalatã de 1000 MW, periclitând în felul acesta siguranta Sistemului Energetic National si transformând România într-un stat dependent de importul de energie electricã. Nimic din cele convenite împreunã cu dumneavoastrã în discutiile de la termocentrala Mintia nu a devenit realitate”, aratã Cristian Istoc, presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.
Energeticienii sustin cã nu au fost consultati în ceea ce priveste strategiile pentru termocentrala de la Mintia. Acestia nu sunt de acord cu mãsurile care prevãd lichidarea a cinci grupuri.
“Astãzi domnule presedinte Liviu Dragnea, Guvernul României condus de PSD-ALDE, are pe ordinea de zi un memorandum prin care România renuntã oficial la cele cinci grupuri energetice de 1000 MW, amintite mai sus. Memorandumul promovat de Ministerul Energiei fãrã consultarea sindicatelor din cadrul termocentralei Mintia sau a conducerii executive a acesteia”, mai aratã liderul energeticienilor.
Energeticienii îi cer lui Dragnea sã punã capãt jafului national si sã apere interesele angajatilor Complexului Energetic Hunedoara. totodatã, se cer si demiteri.
“Vã solicitãm domnule presedinte al PSD, sã opriti acest jaf national, sã reveniti la termocentrala Mintia si sã vã asigurati cã din ministerele românesti vor pleca toti cei care nu apãrã interesul national, iar ca o primã propunere vã recomandãm demiterea urgentã a secretarului de stat  Doru Visan din Ministerul Energiei, secretar de stat sustinut de PSD, responsabil cu demolarea termocentralei Mintia si a mineritului hunedorean. Nu ne obligati sã asistãm la falimentul României cu români la conducerea tãrii, când putem trãi în bunãstare, condusi de niste strãini”, mai spune Cristian Istoc.
Complexul Energetic Hunedoara, încã de la înfiintare, a fost sub “stãpânire” politicã. Politicul si deciziile în interesului grupului au contribuit la situatia cu care entitatea energeticã se confruntã astãzi.
Monika BACIU

Advertisements

3 comentarii la „Solicitare cãtre Liviu Dragnea: “Opriti acest jaf national”

 • 14 martie 2018 la 19:55
  Permalink

  Afara cu olteni din ministere (sunt platiti regeste din bani nostri publici) ei lucreaza pentru binele mineritului din Gorj (Complexul Energetic Oltenia) pentru lignitul lor inferior slab calitativ care distrunge mediul inconjurator cu defrisarile din cariere . Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului si schimbasrea tevilor de termoficare de la termocentrala Paroseni in intreaga valea jiului pentru a deveni rentabila termoficare vaii jiului si a Complexului Energetic Hunedoara .

 • 15 martie 2018 la 07:38
  Permalink

  Oare Doru Vi?an din ce regiune a ??rii provine ? Nu e hunedorean de-al nostru ?

 • 15 martie 2018 la 13:27
  Permalink

  Domnul Doru Visan este OLTEAN !

Comentariile sunt închise.