Licitatiile pentru desemnarea operatorilor care se vor ocupa de colectarea deseurilor menajere din judetul Hunedoara s-au încheiat.
Pentru trei din cele patru zone, procedurile se aflã în faza de evaluare, în timp ce pentru zona Vãii Jiului, reprezentantii Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitarã Deseuri au transmis participantilor oferta câstigãtoare. Pânã în data de 30 martie se pot depune eventualele contestatii.
“Delegarea serviciilor de salubrizare în cele patru zone de operare din judetul Hunedoara este punctul pe care ne axãm acum. Pentru zona Brad, procedura de atribuire se aflã în faza de evaluare pânã la data de 30 martie 2018, zona Hateg – procedura de atribuire se aflã în evaluare pânã în data de 16 aprilie, zona centru – procedura de atribuire se aflã în evaluare pânã în data de 26 martie, iar zona Vãii Jiului – au fost transmise comunicãrile privind desemnarea ofertantului câstigãtor, urmeazã a se semneazã contractul dacã nu existã contestatii”,  a declarat Mircea Bobora, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.
Probleme mari existã în ceea ce priveste operatorul care ar trebui sã se ocupe de deponeul ecologic de la Bârcea Mare. CJH nu poate relua licitatia din cauza unei întârzieri a Curtii de Apel Alba Iulia care încã nu a transmis motivarea.
Monika BACIU