Desi a fost în planul de închidere si reorganizare al Inspectoratului Scolar Judetean, scoala de la Iscroni îsi va continua activitatea si în anul urmãtor.
Ar fi si pãcat, spun dascãlii de aici, dupã ce s-a investit enorm în dotarea claselor cu aparaturã de ultimã generatie, ori table smart. Este adevãrat cã nu prea mai sunt elevi si cã în clasele primare vin tot mai putini, dar deocamdatã se vorbeste des pre posibilitatea de a continua activitatea.
„Nu este luatã în calcul desfiintarea Scolii Gimnaziale din Iscroni. Din pãcate, efectivele sunt foarte mici si vom rãmâne, conform proiectului de scolarizare, cu clasa pregãtitoare si clasa a IV-a în regim simultan si clasa a III-a cu a II-a, în regim simultan. Dar scoala va functiona în continuare si le asigurãm copiilor toate conditiile”, a spus Ramona Inta, director la Scoala Sfânta Varvara din Aninoasa.
În Valea Jiului va fi, însã, desfiintatã scoala din Dâlja Mare, copiii de aici urmînd sã fie transportati cu un microbuz scolar la Scoala Avram Stanca din Petrosani.
Diana Mitrache