Au vãzut cât este de talentat, au vãzut lucrãrile lui si acum l-au invitat direct la sediul INSEMEX Petrosani, unde micutul Mario si-a expus lucrãrile.  Vorbim despre cercetãtorii de la INSEMEX care aproape l-au adoptat pe acest copil talentat si care avea nevoie de ajutor. Îsi dorea doar sã primeascã cele necesare pentru a picta si s-a trezit cã mai toti i-au cumpãrat lucrãri.
„Vreau doar  sã le multumesc colegilor mei, care au fost de acord sã vinã si sã cumpere din lucrãrile micutului Mario, care este un copil deosebit. Îi dorim succes si, asa cum i-am spus, când va ajunge un pictor renumit, sã nu uite cã a plecat din Petrosani”, a spus Artur Gãman, director general INCD INSEMEX. Sindicatul de la INSEMEX l-a „adoptat” pe acest copil talentat si cei de aici au planuri de viitor pentru a-l încuraja sã nu se lase de pictat.
„Vom încerca sã facem tot ce ne va sta în putintã sã îl ajutãm si pe viitor. Am discutat cu cei care îl îndrumã. Vom vedea cum îl vom putea ajuta efectiv, ca sã îsi cumpere cele necesare continuãrii acestei minunate activitãtii pe care copilul o face”, a adãugat si Marius Morar, presedintele Sindicatului Liber INSEMEX.
Talentul micutului Mario a fost descoperit la Clubul Copiilor din Petrosani, iar profesoara lui este cea care a încercat sã îi organizeze mai multe expozitii personale, pentru a-l sprijini.
„A fost o surprizã extraordinarã pentru mine, pentru mama copilului, dar mai ales pentru artistul nostru drag. Am avut acum o sãptãmânã cea de a doua expozitie a lui Mario si atunci am cerut ajutor celor cu suflet sã investeascã în talentului lui. Astãzi suntem aici si toti cei de la INSEMEX au venit sã îl cunoascã si sã investeascã în valoarea lui”, a explicat cea care l-a descoperit Mihaela Cioc, profesor de arte plastice la Clubul Copiilor din Petrosani. Mario a fost foarte emotionat, mai ales cã a vãzut cã operele lui sunt apreciate si chiar cumpãrate de cercetãtorii de la INSEMEX. O bunã parte dintre lucrãri s-au vândut imediat si copilul va fi sprijinit sã picteze pe mai departe. Asta, pentru cã singurul sãu sprijin este mama lui.
Diana Mitrache