Reprezentantii Cailor Ferate Romane nu stiu ce sa mai faca pentru a atrage noi clienti. Astfel, dupa mai vechiul VSD (Vineri, Sambata, Duminica) de ieri (20 august) a intrat in vigoare si BW, adica Biletul de Week-end.

Ambele programe se refera la acordarea unor facilitati (mai exact reduceri de pret) celor care circula cu trenul la sfarsit de saptamana. In cazul Biletului de Week-end, acesta este valabil pe orice tip de trenuri, respectiv regio, inter – regio si inter – city. „Valoarea biletelor este redusa cu 35%, pentru 4 calatorii dus – intors, 25%, pentru 3 calatorii dus – intors, respectiv 15%, pentru 2 calatorii dus – intors. Reducerile sunt valabile in perioada vineri (ora 0:00) – luni (ora 12:00) si sunt aplicate pe distante de pana la 1.000 de kilometri”, a precizat Ioan Aonofriesei, instructor Miscare / Comercial Statia CFR Petrosani.

Programul ce prevede acordarea unor reduceri la biletele pe CFR si care a intrat in vigoare cu incepere din data de 20 august, este asemanator cu un altul, mai vechi, care prevede si el acordarea de reduceri celor care utilizeaza trenul la sfarsit de saptamana. Intitulat VSD, acesta acorda reduceri de 50% celor care isi fac abonamente pentru 4 sau 5 week-end-uri consecutive. „Desi asemanatoare, cat de cat, intre cele doua programe exista unele diferente. Este vorba despre valoarea reducerilor si despre modul de eliberare a tichetelor”, a mai spus Ioan Aonofriesei.

In ceea ce priveste trenurile care fac legatura dintre localitatile Vaii Jiului, pentru acestea, noul program intrat in vigoare ieri nu este functional. Nu de alta dar, pe ruta Petrosani – Vulcan – Lupeni si retur, transportul calatorilor pe calea ferata este asigurata de catre o firma particulara si nu de catre CFR.

 Mircea Nistor