Comisia Europeanã sesizatã de o „cârtitã” , pentru CEH?

Verificãrile pe care Comisia Europeanã le-a dictat la Complexul Energetic Hunedoara sunt rezultatul unor plângeri, cel mai probabil, care vin din interior.
Asta cred sindicalistii din mineritul Vãii Jiului, care nu înteleg ce va putea sã scoatã la ivealã acest control al modului în care s-au cheltuit banii de subventii. Asta, doar dacã nu a existat un alt fel de interes din interior.
„Acest lucru s-a întâmplat, probabil,în urma unei sesizãri. Ar fi trsit sã aflãm cã aceasta a fost fãcutã de cãtre vreun reprezentant al statului român. Dar, în ceea ce priveste acordarea acelor ajutoare, pentru cã au fost mai multe, noi nu putem sã ne pronuntãm în momentul de fatã, dacã au fost corect sau incorect acordate. Ele au fost acordate dupã discutii cu Comisia Europeanã, dupã documentatii întocmite si într-adevãr, acolo existã o prevedere care spunea cã activitatea trebuie sã se divizeze si reorganizeze, lucru care nu s-a întâmplat”, a spus Darius Câmpean, presedintele sindicatului Muntele din cadrul CEH.
Comisia Europeanã (CE) a deschis o investigatie aprofundatã pentru a evalua dacã diferitele mãsuri de sprijin public acordate de autoritãtile române producãtorului de energie Complexul Energetic Hunedoara sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate.
La data de 21 aprilie 2015, Comisia a aprobat acordarea unui ajutor temporar pentru salvare în valoare de 37,7 milioane de euro (167 de milioane de lei) producãtorului de energie din Hunedoara, care se aflã într-o situatie de dificultate financiarã încã din 2013. În contextul respectivei decizii, România s-a angajat sã prezinte un plan de restructurare menit sã asigure viabilitatea viitoare a CE Hunedoara, în cazul în care întreprinderea nu va fi în mãsurã sã ramburseze ajutorul pentru salvare în termen de sase luni. În plus, printr-o decizie separatã, publicatã la 20 aprilie 2015, Comisia a concluzionat cã CE Hunedoara trebuia sã ramburseze circa sase milioane de euro, sumã aferentã ajutorului de stat incompatibil.
Diana Mitrache

Advertisements

5 comentarii la „Comisia Europeanã sesizatã de o „cârtitã” , pentru CEH?

 • 13 martie 2018 la 20:11
  Permalink

  Daca s-ar face investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan atunci ar fi rentabila huila din valea jiului .

  Răspunde
 • 13 martie 2018 la 21:54
  Permalink

  Nu vad nicio problema ca cineva ar fi sesizat CE pentru o astfel de investigatie. As vedea o mare problema insa daca s-ar constata ca au fost acordate ajutoare de stat pe nedrept sau daca ar fi fost folosite in alte scopuri decat au fost acordate si vor trebui rambursate. Si responsabilii sunt evident cei care au generat neregulile nu cei care le-au sesizat.
  Si nu in ultimul rand ar cam trebui sa stim ca cei din CE nu sunt deloc prosti precum ii cred unii „baieti destepti” si sunt bine informati. Ar fi suficient doar sa citeasca presa.

  Răspunde
 • 13 martie 2018 la 22:11
  Permalink

  Ajutorul de stat a fost acordat pentru a se face reorganizarea companiei, nu disponibilizari cu plati compensatorii. Pe buna dreptate nu s-a facut nimic pentru a imbunatati situatia de la CEH, doar vaicareli si cresteri grase de salarii pentru cei care conduc fara a fi trasi la raspundere. Cum sa platesti cu salariul intreg un director(chiar general) daca treaba nu merge, cei din consiliu de administratie pentru ce si-au luat banii, ce au facut pentru bunastarea companiei. NIMIC. Probabil ca se doreste inchiderea in liniste a acestui domeniu, sa ajungem ca si in celelalte domenii la mana europei.

  Răspunde
 • 13 martie 2018 la 23:45
  Permalink

  Nene Vlad ?epe? pune mana si fa o dat? investi?iile promise de guvernul psd-alde ca sa fie rentabil? huila de valea jiului

  Răspunde
 • 14 martie 2018 la 15:06
  Permalink

  V-a parat nica,ca l-ati scos la pensie cu plata compensatorie,desi el e inca tanar si mai putea fi vreo 100,daca nu chiar 200 de ani dir general adj,mai facea si el un ban cinstit ,saracu’! Macar presedinte onorific la Muntele cu „renta viagera”ca M.Sandu la FRF,va ajuta f.mult cu „experienta” lui!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.