Comunitatea maghiarã din judetul Hunedoara va comemora si în acest an, în 15 martie, eroii Revolutiei maghiare din 1848-1849.
Manifestãrile se vor desfãsura în mai multe localitãti din judet si vor marca împlinirea a 170 de ani de la declansarea revolutiei maghiare. Manifestãrile vor debuta, joi, 15 martie, la ora 10.00, la Simeria, unde omagierea revolutionarilor pasoptisti va avea loc la monumentul din curtea Bisericii Romano-Catolice.
În municipiul Deva, începând de la ora 11.00, elevii Liceului Teoretic “Téglás Gábor” vor prezenta, în aula scolii, un program cultural dedicat Revolutiei maghiare din 1848-49, iar de la 12.30 vor avea loc depuneri de coroane în cimitirul Bisericii Reformate.
În municipiul Hunedoara, de la ora 17.00, va avea loc un eveniment comemorativ la Biserica Romano-Catolicã, urmatã de depuneri de coroane la monumentul dedicat poetului Petõfi Sándor din curtea Bisericii Reformate.

În Lupeni, de la ora 17.00, la capela Bisericii Romano-Catolice va avea loc un moment comemorativ, dupã care se vor depune coroane în curtea bisericii.
La Petrosani, membrii comunitãtii maghiare sunt asteptati, de la ora 17.00, la Biserica Reformatã, unde va fi oficiatã o slujbã ecumenicã si vor avea loc depuneri de coroane.
Ziua de 15 martie, celebratã de toate comunitãtile maghiare, este cunoscutãsi ca Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.