O mai bunã organizare, multã zãpadã si zeci de actiuni, dar si cabanieri interesati de promovarea turismului, au crescut simtitor numãrul turistilor care au ales în aceastã iarna Straja.  O spun salvamontittii, care cred cã acest sezon este unul dintre cele mai bune si mai putin  aglomerate, în ciuda numãrului crescut de turisti.
„Afluenta turisticã, în acest sezon, a crescut cu cel putin 20 %., în primul rând, datoritã organizãrii  a ceea ce se cheamã zona de parcare si accesul în statiune. Lipsa de aglomeratie în statiune, cu mai putine masini, a crescut fantastic afluenta turisticã”,a spus George Resiga, seful Serviciului Salvamont Straja.   În ciuda numãrului crescut de turisti, accidentele pe pârtie s-au înscris în limita normalului si nu au fost situatii foarte grave. Salvamontistii au mai fost nevoiti sã plece în cãutarea rãtãcitilor, însã, fãrã evenimente nedorite.  „Având în vedere cã  sezonul turistic a început destul de devreme în  1 decembrie, când deja se schia pe aproape tot domeniul schiabil al statiunii, numãrul accidentelor pânã duminicã a fost de 320 de interventii. Dintre acestea, au fost 21 de situatii de evacuare si cãutare, salvare a persoanelor rãtãcite în afara teritoriului administrativ al Serviciului Public local si în comparatie cu statisticile din anii trecuti,  avem mai multe accidente cu 10%”.
Au fost mai multi turisti si mult mai multe concursuri, însã, sezonul care încã nu s-a încheiat este, poate, unul dintre cele mai bune. Se mai poate schia încã, pentru cã zãpada si vremea sunt perfecte pentru sporturile de iarnã, asa încât Straja încã rãmâne o destinatie, unde, pânã la Pasti, se va schia.
În Straja au fost amenajate parcãri si parcometre si nimeni nu a mai urcat cu masina personalã pânã în apropierea pârtiilor.  A fost o investitie a administratiei locale, iar primarul Lucian Resmeritã a declarat cã aproape si-a scos investitia în parcometrele montate la începutul sezonului.
Diana Mitrache