8 MARTIE e ziua în care, dacã nu ai rezervat un loc la restaurant, esti vai de capul tãu! Si ultima fitã e meniul „sofistikat” dragã, nu ca acasã unde mirosi a ceapã prãjitã si morcovi fierti în ciorbã.
Aici pui pe tine o toalã de club, te crezi divã si te lasi dusã de valul zilei în care esti tare liberã. Stripãri cu denumire de lupi ai desertului, adevãrate desertãciuni semi-goale, cu muschii bine lucrati la salã, vin sã ne încânte de prin diverse locuri, dar sã stiti: EU VREAU MENIU DE POST, DA?
Si asta i-a pus în mare dificultate pe proprietarii de restaurante. „Am avut probleme la crearea meniului, pentru cã e post, iar unele femei au sunat sã cearã meniul de post. Dar recunosc, avem în program si streap-tease cu bãrbati”, a spus una dintre organizatoarele de petreceri de 8 martie, la un restaurant cu fite din Petrosani. Si unde mai pui cã meniul ales pentru open bar ajunge sã îmbete o delegatie întreagã de mineri! Vin whisky, congnac, lichior, cocteiluri „sex on the beach”, aperol spritz, visinatã, afinatã, tuicã, ori palincã si nu mai pun apa platã sau mineralã, cafeaua si sucurile, acum în ziua de post. Iar dacã te cheamã stripãrul la barã, mergi, dai live pe facebook si te rogi sã nu fie iubi pe receptie. Cã altfel, e bai! Cu mâna aproape în slipul bãiatului ce sclipeste de cremã bronzantã, cu paharul plin si muzica în cap, te întorci apoi la meniul de post si vineri, la serviciu esti anihilatã. Da, mamã, am fost beatã, dar cu meniul de post în farfurie si gândul la colegele  care nu au ajuns si ele sã vadã live petrecerea si, asa ca subsemnata, sunt frustrate rãu, invidioase si mult mai fericite, doar pentru cã afarã a venit primãvara. Sã ne lãikuim cu bine!
Diana Mitrache