Individul de 31 de ani din Vulcan fugea de închisoare dupã ce primise o pedeapsã pentru tâlhãrie.  Judecãtorii din Petrosani l-au condamnat la peste trei ani de detentie si au emis un mandat pe numele sãu la finalul lunii februarie a.c. A fost descoperit pe raza comunei Pestisu Mic de lângã Hunedoara în urma unei razii a politistilor. ”Bãrbatul a fost condamnat de cãtre instanta de judecatã la 3 ani si 4 luni de închisoare, pentru sãvârsirea infractiunii de tâlhãrie calificatã (fapta a fost comisã în cursul anului 2017, pe raza municipiului Vulcan, si constã în sustragerea, prin smulgere, a unei posete).
Bãrbatul, care se afla  în urmãrire nationalã întrucât se sustrãgea executãrii pedepsei privative de libertate, a fost depus în Penitenciarul Deva”, au declarat reprezentantii IPJ Hunedoara.
Indivizi condamnati pentru infractiuni grave cum ar fi omorul, tâlhãria ori lipsirea de libertate ar fi trebuit sã ajungã în puscãrie pentru faptele lor, însã chiar dacã au fost condamnati de instante, au reusit sã se facã nevãzuti.
Despre unii dintre hunedorenii cãutati, politistii au informatii cã ar fi fugit în strãinãtate încã înainte ca magistratii sã pronunte sentinta în dosarele în care erau judecati. Astfel, acestia figureazã pe pagina Inspectoratului General al Politiei la rubrica ”urmãriti”. Sunt cãutati de ani de zile, însã fãrã nici un rezultat. Multi dintre urmãriti sunt din Valea Jiului, exemplu fiind si vulcãnenii Raul Alin Bãncilã, urmãrit încã din anul 2005, când a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pentru cã a sechestrat douã persoane ori Claudiu Todoran condamnat la nouã ani pentru tâlhãrie si lipsire de libertate.
Maximilian Gânju