Familia minerului decedat la mina Livezeni primeste ajutor financiar

Familia minerului care, la finele anului trecut, a decedat în urma unui accident de muncã petrecut la mina Livezeni va beneficia de ajutor financiar din partea Guvernului. Suma alocatã de Executiv este de 20.000 de lei.
“De asemenea, se propune acordarea unui ajutor de urgentã de 20.000 lei doamnei Curec Magdolna Martika din municipiul Petrosani, judetul Hunedoara, pentru depãsirea situatiei de necesitate provocatã de decesul sotului, Marian Curec, care a fost victima unui grav accident de muncã care a avut loc în data de 4 decembrie 2017, în subteranul Minei Livezeni, la 300 de metri sub pãmânt. Victima a fost adusã la suprafatã de salvatorii minieri, însã ulterior a decedat la o clinicã din Timisoara unde fusese transportatã pentru îngrijiri medicale”, aratã documentul Guvernului. Bãrbatul a fost internat mai multe sãptãmâni în spital, însã dupã o lungã agonie, acesta a decedat. Pe de altã parte, alti 11 hunedoreni vor beneficia de ajutor financiar din partea Guvernului. Suma alocatã celor 11 beneficiari este de 66 de mii de lei. Propunerile de ajutoare de urgentã au la bazã anchetele sociale efectuate de cãtre agentiile judetene pentru plãti si inspectie socialã judetene, centralizate la nivelul Agentiei Nationale pentru Plãti si Inspectie Socialã, care a transmis situatiile centralizatoare cu respectivele propuneri Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.
“Se propune acordarea de ajutoare de urgentã în sumã totalã de 1.517.900 lei pentru sprijinirea unui numãr total de 493 familii si persoane singure care se aflã în situatii de necesitate cauzate de incendii, fenomene hidrometeorologice periculoase si alunecãri de teren, accidente, probleme grave de sãnãtate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socialã, în vederea ameliorãrii situatiei socio-materiale, de locuit si de sãnãtate ale acestora”, aratã documentul Executivului.  Din cele 11 persoane beneficiare, o familie va primi suma de 500 de lei pentru remedierea efectelor produse de incendii.
Monika BACIU

2 comentarii la „Familia minerului decedat la mina Livezeni primeste ajutor financiar

 • 8 martie 2018 la 04:43
  Permalink

  productia de la Livezeni lipseste cu desavarsire, accidentele cresc, in mod firesc mina Livezeni ar trebui inchisa, sau sa se faca o redistribuire de personal

  Răspunde
 • 8 martie 2018 la 05:00
  Permalink

  ma ,tu te auzi ce spui ca te aude ala care cerseste investitii la mina livezeni si vulcan si iarasi incepe cu gelu cu vecina cu wc-urile

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.