Contractul cu Axis pentru paza Parângului a fost reziliat

Criza financiarã duce la rezilierea unor contracte pentru prestãri servicii. Pentru a se încadra în bugetul de avarie, autoritãtile locale de la Petrosani au luat decizia de a rezila, pe cale amiabilã, contractul cu Axis Security pentru paza domeniului schiabil din Parâng. Politistii locali vor fi cei care vor pãzi cele trei obiective.
“L-am reziliat cu data de 1 martie, pe cale amiabilã. Politistii locali au preluat paza obiectivelor. Noi ne-am înteles cu firma de pazã pe cale amiabilã, dat fiind faptul cã e crizã financiarã la nivelul bugetului local. Nu avem alte situatii de acest gen”, a declarat Daniel Visan, director executiv al DADPP.
Rezilierea contractului cu firma de pazã înseamnã o economie de aproape 400 de mii de lei pentru bugetul local al municipiului Petrosani. 394.200 lei fãrã TVA a fost valoarea contractului, iar aceste prevedea paza a trei obiective din munte, si anume telescaunul vechi, telescaunul TS si statia de pompe.
Veniturile reduse cu aproape 1,2 milioane de euro

Veniturile administratiei locale de la Petrosani s-au redus cu aproape 1,2 milioane de euro, ca urmare a implementãrii Revolutiei Fiscale. Peste 6 milioane de lei a pierdut municipalitatea de la Petrosani. Pentru prima datã, veniturile primãriei sunt mai mici decât cheltuielile. Deja s-a renuntat la norma de hranã a politistilor locali, dar si la plata sporului de pericol pentru salvamontisti. Totodatã, a fost diminuatã si contributia cãtre Asociatia Salvital. În continuare, edilii cautã solutii pentru reducerea cheltuielilor.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.