În Dubai se construieste mult si este nevoie de ingineri, iar scoala superioarã de la Petrosani este foarte ieftinã. Si, în plus, România este o tarã sigurã din Europa.  Acestea ar fi câteva din  atuurile cu care conducerea Universitãtii din Valea Jiului s-a dus la târgul de universitãti din Emiratele Arabe. Sperantele ca studentii de acolo sã vinã aici sunt justificate de oferta educationalã de la noi.
„Noi avem o ofertã pentru domeniul Constructii industriale si civile, iar ei construiesc enorm în aceastã perioadã în Dubai si în toate Emiratele Arabe Unite. Avem si oferta în domeniul turismului, iar aici specializarea de Economia Comertului, Turismului si Serviciilor este interesantã pentru ei. S-au mai arãtat interesati în domeniul ingineriei mecanice si în afaceri si business management”,  a declarat prof univ dr ing. habil Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.
Ce i-ar putea, însã, determina  sã vinã la noi? Asta explicã rectorul Sorin Radu, care a mers în Dubai pentru a promova oferta Universitãtii din Petrosani, alãturi de alte universitãti din România, la invitatia Colegiului National al Rectorilor.
„Noi le-am prezentat atuurile noastre, si anume:  o tarã sigurã, o universitate care are un campus generos si are conditii foarte bune de cazare pentru studentii care vin aici, taxele care sunt cele mai mici din UE si din România si cu aceste atuuri, eu cred cã vor veni”, a mai adãugat Rectorul Universitãtii din Petrosani. Oferta, însã, nu a fost prezentatã doar pentrurezidentii din Dubai.

„Sunt si foarte multi strãini care lucreazã acolo si, în special, din India, Pakistan, Indonezia, Arabia Sauditã, Sudan si altele si foarte multi dintre tinerii care vin de acolo sunt interesati de Europa si România, în special, mai ales pentru tarifele scãzute. Asta, pentru cã ei nu îsi pot permite sã meargã la tarife de 10.000 sau 20.000 de euro pe an, fatã de 3.000 de euro, 2.700, la noi, pentru aceiasi perioadã de un an de zile”, a mai punctat profesorul Sorin Radu. La Universitatea din Petrosani a fost acreditat un an pregãtitor pentru învãtarea limbii române, dedicat acestor studenti ai universitãtii din Petrosani si tot acreditate sunt si douã dintre studiile masterale în limba englezã, pentru cei care nu mai fac anul pregãtitor. Pânã acum, la Petrosani, cei mai multi studenti sunt moldoveni, însã, la scoala de la noi au venit si din alte tãri, precum: Turkmenistan, Camerun, Siria si Israel, Franta si sunt în tratative si din Austria.
Diana Mitrache