Locuieste doar cu mama lui, dar este un mic geniu ce promite, an de an, tot mai mult. Mario este un pusti care acum se aflã la cea de-a doua expozitie personalã, iar profesorii lui spun cã este un adevãrat geniu, mai ales cã lucrãrile sale, la cei numai 10 ani, sunt de exceptie.
Tocmai de aceea, micutul este mereu încurajat, iar lui i se pare totul absolut firesc.
„Desenez de la 3 ani. Stau si fac asta o orã, douã. Îmi place sã desenez oameni si peisaje, dar si strumfii”, explicã Mario Sibisan, artistul de doar un metru si un pic, care a împânzit toatã sala de expozitie cu lucrãri ce abia mai încap.
Mario deseneazã cu carioci, sau lucreazã tablouri în metaloplastie, însã, dacã mama sa si-ar permite mai multe, el chiar ar sta doar la plansetã. Nu are întotdeauna carioci, iar unele lucrãri nu au fost expuse, pentru cã nu erau, asa cum spune chiar micutul, foarte reusite. În schimb, cele pe care le-a ales, au umplut simezele de la Casa de Culturã a Studentilor din Petrosani.
„M-as bucura foarte tare dacã ar exista oameni din Valea Jiului, care au posibilitãti materiale si care sã vadã ce creazã acest copil, ca mai apoi sã încerce cumva sã devinã sponsorii oficiali ai lui, ca sã investeascã în el, sã poatã merge mai departe. Eu, ca profesoarã a lui, am fãcut tot ce  am putut. Mama lui, pentru cã este crescut numai de ea, nu poate face mai mult si este pãcat, pentru cã evolutia lui este una încântãtoare si promitãtoare, fatã de anul trecut”, a spus Mihaela Cioc, profesoarã la Clubul Copiilor Petrosani.
Mario Sibisan este un copil foarte cuminte si foarte pasionat de arte, însã, ar avea nevoie si de sprijin. Expozitia sa, care a fost vernisatã în 5 martie, va rãmâne pe simeze pânã în data de 8 martie. Cei care vor sã îl ajute, o pot face oricând, pentru cã cel mic vine  la Clubul Copiilor din Petrosani, unde are expuse alte câteva sute de desene.
Diana Mitrache