Lucrãrile la cinematograful din Petrosani sunt verificate marti de reprezentantii Companiei Nationale de Investitii (CNI), care vin sã vadã cum aratã noua locatie din Valea Jiului.
Este o chestiune de zile pânã vom vedea primul film la Petrosani, pentru cã acum nu mai trebuie decât finalizat contractul cu distribuitorul de filme.
„Am primit adresa de la CNI si vin în 6 martie. A durat mai mult si este peste puterile mele, dar vin, în sfârsit, sã facem receptia. Noi am pornit procedurile pentru alegerea partenerului, acea casã de distributie de film si dupã data de 6 martie, în maxim o sãptãmânã, douã, inaugurãm cinematograful”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
În 12 iulie 2016, Compania Nationalã de Învestitii, în urma efectuãrii proiectului si a avizãrii tehnice la Bucuresti, a dat startul acestei investitii. Primãria Petrosani a  suportat, din bugetul local, aproximativ 200 de mii de lei, care au fost investiti în: utilitãtile necesare, instalatia de gaz metan si alimentarea cu energie electricã, cu apã si canalizarea.
Investitia a costat în jur de 3 milioane de lei si se deschide în vechea locatie a unui cinematograf, ce a dispãrut dupã Revolutie. Pânã atunci, în Valea Jiului au functionat opt cinematografe si numai la Petrosani existau trei, amplasate douã în centrul municipiului  si unul în Cartierul Aeroport. Acum, dupã Vulcan, va fi unul si la Petrosani, în locul în care a functionat cândva  Cinema 7 Noiembrie, iar în plan este unul si la Lupeni. Acesta este, însã primul modern de la Petrosani.
Diana Mitrache