Prin culisele fotbalului…

Pintilii cel bogat

Mijlocasul defensiv al echipei FC Steaua Bucuresti (FCSB) în vârstã de 33 de ani, Mihai Pintilii fost component al echipei Jiul Petrosani în perioada 2006-2009, poate deveni milionar în euro peste noapte. El a jucat o scurtã perioadã la Al Hilal în Emiratele Arabe Unite, dupã care a revenit în România. La  plecare el nu a reusit sã-si recupereze toate sumele de bani motiv pentru care a apelat la instantele de  judecatã sportive. În aceastã sãptãmânã la Tribunalul International pentru Arbitraj Sportiv (Tas) de la Lausanne (Elvetia) va avea loc ultima înfãtisare în cadrul acestui proces, în urma cãruia Mihai Pintilii mai are de recuperat suma de pe ultimii doi ani de contract, 2,7 milioane de euro. Initial, Al. Hilal a atacat decizia cu apel la TAS, dar F.I.F.A. a respins cererea, dându-i dreptate jucãtorului român.
„Dinamo e acolo unde meritã”
Situatia dezastruoasã în care a ajuns echipa DInamo Bucuresti este des criticatã de fostele glorii care au jucat de-a lungul anilor în tricoul alb-rosu al echipei din Soseaua Stefan cel Mare. O echipã care în anul 1989 juca în sferturile de finalã ale Cupei U.E.F.A., iar în 1990 în semifinalele Cupei Campionilor! Toate acuzele se îndreaptã spre douã nume, Adrian Mutu si Cosmin Contra: „Au fãcut echipa terci, si-au vãzut doar de interesul lor” acuzã fostul international dinamovist Claudiu Vaiscovici. Despre al treilea vinovat, Vasile Miriutã, tot Vaiscovici spune: „A cãzut ca musca-n lapte, n-a fãcut mai nimic, un fel de lasã-mã sã te las asa cã Dinamo e acolo unde meritã”.
Ianis Hagi criticat
Cei de la Fiorentina Firenze, acolo unde tânãrul Ianis Hagi a avut o experientã nereusitã, spun cã degeaba tânãrul jucãtor român s- a supãrat pe faptul cã au nu a fost folosit la echipã. „În întreaga sa carierã, Ianis Hagi a fost împins de la spate, el fiind de fapt un jucãtor fãrã prea mari sanse de viitor”.  Cam au dreptate florentinii, deocamdatã Ianis Hagi este „mare si tare” la echipa privatã a lu` ta-su.
Începe runda a doua!
Cele 14 echipe din Liga I vor intra în partea finalã a campionatului, cu turneele  play-off si play out. În play-off, cu sanse apropiat egale, C.F.R. Cluj, FCSB si Univ. Craiova, iar la retrogradare, aproape sigur fãrã scãpare Sepsi Sf. Gheorghe, Gaz Metan Medias si Juventus Bucuresti. Probabil cã F.C. Voluntari, Poli Timisoara si Concordia Chiajna vor lupta pentru a evita al patrulea loc ce duce în liga secundã.
GENU TUTU

One thought on “Prin culisele fotbalului…

  • 5 martie 2018 at 21:38
    Permalink

    Care al patrulea loc,nea Genule?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *