Primul parc care a fost finalizat in Petrosani este cel al pensionarilor de langa Compania Huilei. Asta a facut ca pensionarii, cei care vin zilnic in aceasta locatie, sa se mute inapoi in locul deja consacrat pentru table, sah si carti.

Cei mai constanti vizitatori ai parcului de langa CNH se reintorc in vechiul parc complet reabilitat. Aici au avut loc lucrari de pavare a terasamentului si, pe toata perioada lucrarilor, cu tot cu mobilier, pensionarii au stat in Parcul Central „Carol Schreter”. Acum, mai toti sunt multumiti de noua locatie. „E bine ca l-au modernizat (n.r parcul). E mai frumos si bine ca nu ne-a uitat”, spune un pensionar din Petrosani. „Si primarul vine sa joace aici table uneori, cand are timp. Cum era sa ne dea la o parte?”,sustine altul.

In Petrosani, toate parcurile din zona centrala au fost reabilitate, iar lucrarile la parcul pensionarilor sunt primele care au fost finalizate. Totul face parte din proiectul amplu ce vizeaza amenajarea Centrului Civic al orasului, in care au fost cuprinse si spatiile de relaxare.

Astfel, autoritatile locale de la Petrosani au la dispozitie 19.503.905,21 lei din care 12.668.633,44 lei reprezinta contributia Uniunii Europene si 2.782.842,32 lei contributia Guvernului Romaniei, Consiliului local Petrosani revenindu-i doar o cota de cofinantare de 4.052.429,45 lei pentru implementarea acestui proiect. Cu acesti bani, urmeaza a fi executate urmatoarele lucrari specifice si in toate cele 5 parcuri din zona centrala a municipiului Petrosani, respectiv in parcul “Comunitatea Europeana”, parcul Pensionarilor, parcul “I.L. Caragiale” si parcul “Romtelecom”.

 Diana Mitrache