Au oferit flori, cu gândul la pãrintii lor de care le e dor

Pãrintii le sunt la muncã în strãinãtate, dar primãvara a venit si în sufletele lor. Au confectionat flori, au scris pe ele mesaje care sã îi încurajeze si pe ei si pe cele care le primesc, si au împãrtit bucurie în orasul lor.
Este vorba despre copiii de la Lupeni, care urmeazã programul „Crestem Împreunã” si care au iesit pe strãzi sã împartã simboluri ale primãverii, pentru cã mamei nu au putut sã îi ofere anul acesta un mãrtisor.
Toti au pãrintii plecati la muncã peste hotare si la Salvati Copiii Lupeni îsi gãseascã a doua casã. Asa s-a întâmplat si la acest început de primãvarã timid, când copiii au lãsat deoparte gerul nãpraznic si au iesit pe strãzi cu flori confectionate chiar de ei. Au scris pe ele câte ceva care sã îi motiveze sã trãiascã din plin ziua de  1 martie, fãrã mama lângã ei, si le-au împãrtit trecãtoarelor din oras. „Data de 1 martie este consideratã o zi specialã, asa cã beneficiarii si voluntarii Organizatiei Salvati Copiii din Lupeni s-au gândit sã ofere o floare tuturor doamnelor si domnisoarelor întâlnite pe stradã, în jurul orei prânzului, dorindu-le o primãvarã minunatã tuturor, cu soare blând, zâmbete senine si gânduri bune. În ciuda vremii, vestitorii primãverii au sosit cu mult drag, cu gândul cã primãvara nu poate fi decât coloratã, indiferent de gradele de afarã”, a spus Gianina, una dintre coordonatorii evenimentului de la Lupeni.  Florile le-au creat din hârtie coloratã si bete de bambus, iar pe fiecare simbol al primãverii copiii au scris ce au crezut ei cã i-ar fi plãcut mamei sã audã de 1 martie.
Diana Mitrache

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.