Un sfert de veac de Cupa Comexim

Îndrãgita Cupã Comexim din Straja a ajuns la o editie aniversarã. 25 de ani s-au scurs de la prima editie, iar de la an la an, organizatorii au vãzut cum numãrul celor care iau parte la acest concurs creste.
În plus, organizatorii au mai remarcat un aspect. Anume, cã micutii care iau parte la acest concurs sunt din ce în ce mai experimentati.
“Dupã Cupa Veteranilor, este cea mai veche cupã ce se organizeazã în Straja. Sunt bucuros cã an de an vin tot mai multi concurenti la aceastã cupã, din toatã tara, astfel cã putem spune cã este o competitie adevãratã. Dacã la primele editii, la categoria 3-6 ani doar unul sau doi copii dacã reuseau sã treacã printre jaloane, acum e un progres remarcabil. Acum au trecut prin 14 porti, e un lucru deosebit si se vede progresul”, a spus Emil Pãrãu, organizatorul competitiei.

Editia din acest an a adunat la start zeci de copii. Multi dintre copii stãpânesc mai bine tehnica schiatului, decât tehnica statului în picioare.
“Am venit sã vin la primul meu concurs si am vrut sã vãd cum este. Schiez de trei ani, nu e greu, îmi place mult”, ne-a spus Izabela.
“Am 8 ani si schiez de 4 ani la clubul CSS Petrosani. Am câstigat multe medalii si cupe. Nu pot sã mã despart de acest sport si chiar dacã la început a fost mai greu, am trecut peste ele cu bine”, ne-a spus Alexia Maria, o altã micutã concurentã.
“Am 5 ani si schiez de la patru ani. Nu e greu deloc. Nu am cãzut niciodatã”, ne-a spus Andreea.  147 de schiori au participat la competitia care a avut loc în statiunea montanã Straja. Competitiile din Straja nu se opresc aici. Acestea vor continua si în sãptãmânile viitoare.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *