Peste 5.000 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate  în primele douã luni ale acestui an. Vizati au fost soferii care au pus în pericol siguranta traficului rutier. Totodatã, au fost retinute peste 300 de permise de conducere.
Potrivit statisticii întocmite de IPJ Hunedoara, în primele douã luni ale acestui an, politistii Serviciului Rutier Hunedoara au intensificat actiunile vizând combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. În urma controalelor în trafic s-au  aplicat 5.004 sanctiuni contraventionale, cele mai multe fiind pentru vitezã.
”De asemenea, de la începutul acestui an, politistii rutieri hunedoreni au retinut 334 de permise de conducere, din care 110 pentru depãsirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei legal stabilite, 25 pentru neacordare prioritãtii pietonilor, 27 pentru neacordarea prioritãtii de trecere vehiculelor, 93 pentru depãsiri în zone si situatii interzise, 26 pentru consum de bãuturi alcoolice si  53 pentru alte abateri”, declarã Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Politistii mai spun cã în primele douã luni ale acestui an, pe drumurile publice din judetul Hunedoara, s-au produs 29 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 9 persoane  si rãnirea gravã a 27 de persoane. Totodatã, la nivelul municipiului Petrosani au fost efectuate 15 actiuni preventive, din care 4 actiuni pe linia nerespectãrii regimul maxim de vitezã în localitate (care este si cauza principalã a producerii accidentelor rutiere grave).
”Cu ocazia actiunilor desfãsurate si a controalelor în trafic, politistii petrosãneni au aplicat 1.057 de sanctiuni contraventionale participantilor la trafic, din care 331 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate conducãtorilor de autovehicule care nu au respectat regimul maxim de vitezã în localitate”, aratã statistica IPJ Hunedoara. Politistii din Petrosani au suspendat 34 permise de conducere si au retras 22 de certificate de înmatriculare în perioada mentionatã.
Maximilian Gânju