Noi reguli pentru atestarea statiunilor turistice

Guvernul a emis un act normativ privind noile reguli pentru atestarea statiunilor turistice. Solicitantii trebuie sã detinã planul urbanistic general, dar si planul urbanistic zonal. “Documentatia pentru atestarea statiunii turistice trebuie sã cuprindã si documentatiile privind amenajarea teritoriului si urbanismul, avizate si aprobate conform anexei nr. 1 la Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, cu modificãrile si completãrile ulterioare, respectiv: planul urbanistic general si regulamentul aferent acestuia si planul urbanistic zonal si regulamentul local aferent acestuia.
Astfel, atestarea întregii localitãti este conditionatã de prezentarea atât a planului urbanistic general si a regulamentului aferent acestuia cât si a planului urbanistic zonal si a regulamentului local aferent acestuia. Aceastã conditionarea poate duce chiar la imposibilitatea atestãrii întregii localitãti ca statiune turisticã”, aratã documentul aprobat în sedinta de Guvern.
În Valea Jiului sunt douã localitãti catalogate ca fiind statiuni turistice. Municipiul Petrosani – statiunea montanã Parâng este  de interes national, în timp de municipiul Lupeni – statiunea montanã Straja este statiune de interes local. Potrivit informatiilor oficiale ale Ministerului Turismului, statiunea montanã Pasul Vâlcan nu este omologatã.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.