Voluntari, tineri si adulti s-au întrecut la Cupa Crucii Rosii din Petrosani, un concurs ajuns la editia a III-a, menit sã adune fonduri pentru actiunile pe care aceastã organizatie la va face în scoli.
Sunt puse în joc cupe si premii, iar fondurile strânse de la fiecare dintre cei care s-au înscris în concurs, îi vor ajuta pe cei din scoli sã învete ce este igienã. Sunt 8 echipe ce se întrec pentru miscare si pentru sãnãtate, asa cum si-a propus Crucea Rosie.
„Se propune si anul acesta sã arãtãm lumii cã voluntariatul si Crucea Rosie existã aici la noi, iar fondurile ce s-au strâns, pentru cã fiecare echipã vine cu o sumã de bani, vor fi folosite pentru a suplini fondurile organizatiei. Asta, pentru cã o parte din banii de la primãrie s-au redus si ne propunem ca în acest an sã continuãm proiectul Educatie pentru sãnãtate în scoli”, a spus Felicia Vitan, presedinta Organizatiei Crucea Rosie Petrosani.
Campionatul a avut loc în salã si fotbalistii au contribui esential la campaniile acestei organizatii.
„Avem sã continuãm educatia tinerilor si copiilor în ceea ce priveste igiena corporalã, pentru cã este o problemã la nivel local si apoi continuãm cu campaniile de prim ajutor”, a mai spus presedinta organizatiei din Petrosani, Felicia Vitan.
Voluntarii sunt cei care vor merge în scoli, unde vor recruta alti tineri gata sã participe chiar si la concursurile Sanitarii priceputi, pentru cã primul ajutor, cu cât este mai bine promovat, cu atât poate sã îi responsabilizeze pe copii.
Diana Mitrache