Venirea primãverii a fost un moment ideal pentru ca elevii din toate scolile municipiului Vulcan sã expunã mãrtisoare.  Sub egida „Mãrtisor pentru mama”, la Cinematograful Luceafãrul a avut loc un eveniment dedicat acestei primãveri care începe stângaci, dar pe care toti cei prezenti au primit-o cu drag în suflet. Despre prima zi de primãvarã, despre mame si nu numai le-a vorbit primarul Gheorghe Ile celor prezenti, felicitând fiecare scoalã pentru mãrtisoarele create.
„Primul cuvânt pe care îl spune un copil e mama. Mama este cel mai frumos cuvânt de pe aceastã lume. Noi, astãzi, n-am exista niciunul dacã nu era mama. Dumnezeu a creat mama si a spus lui Adam cã i-a creat o fiintã, pe care sã o strângã în brate si cu care sã se înmulteascã si sã domine pãmântul. Din acest motiv, astãzi suntem atâtia pe pãmânt. Mama e, însã, unicã si noi o sãrbãtorim acum, la începutul primãverii, când natura renaste la viatã. Copilul e tot creatia lui Dumnezeu, prin mamã si mãrtisoarele expuse de cei mici sunt simbolul renasterii vietii”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Pe scenã au urcat copii talentati, care au cântat si au încântat publicul, dedicând întreg momentul mamelor lor. Evenimentul se aflã la prima editie si s-a bucurat de prezenta tuturor elevilor din Vulcan, care au tinut sã îsi expunã creatiile dedicate primãverii, pe scenã si chiar în foaierul sãlii de spectacole.
Diana Mitrache