Avram Iancu – gata de startul 6633 Arctic Ultra

Primul hunedorean care va ajunge la cea mai grea competitie de la Cercul Polar, Avram Iancu este gata de start. L-am gãsit la biblioteca unde lucreazã din Petrosani, dar ne-a promis cã va face tot posibilul sã se întoarcã învingãtor.
Este cel mai greu concurs, temperaturile urmând sã fie si de minus 50 C, însã, temerarul spune cã s-a antrenat si cã în 3 martie e gata de zbor.
„M-am antrenat în râuri reci, în muntii Parâng, la peste 2000 m altitudine. Am alergat mult, am mers pe jos, am tras foarte mult de sania aceea si cred cã sunt suficient de pregãtit pentru aceastã competitie. Rãmâne de vãzut”, a spus Avram Iancu, atlet din Petrosani.
Temerarul Avram Iancu iese din mediul în care s-a consacrat –  apa si intrã în cel mai cumplit ger, la Polul Nord, unde sperã sã egaleze performanta lui Tiberiu Useriu, care a trecut de douã ori prin aceastã experientã. Se pregãteste cu îndârjire si sperã doar sã vinã viu de acolo, pentru cã temperaturile extreme îi dau doar o sansã: sã vinã înapoi campion, sau sã renunte, înainte de muri de frig.
Si înainte de start, ne-a si mãrturisit care sunt temerile lui. „Este o portiune dificilã, din punctul meu de vedere între punctul 5 si 6, deoarece sunt 121 de km între cele douã si este aproape imposibil sã fie parcursã aceastã distantã. Asta înseamnã cã, cel putin o noapte, toti concurentii vor dormi afarã sub cerul liber. De acea noaptea îmi va fi foarte fricã”, a mãrturisit temerarul.
Cursa începe în 9 martie si Avram Iancu spune cã va pleca din 3 martie spre Cercul Polar de Nord. Crede în puterile sale, este constient cã va primi apã caldã o datã la 100 de km, ca sã îsi prepare hrana si cã tot ce va cãra în sania cu care acum se antreneazã îi va fi de folos. România este a doua tarã cu un numãr de 4 participanti la acest  ultramaraton Arctic, dupã Zimbabwe cu 6 participanti. În competitie vor intra si Levente Polgar, Tiberiu Useriu si Florina Iofcea.
Diana Mitrache

3 thoughts on “Avram Iancu – gata de startul 6633 Arctic Ultra

 • 1 martie 2018 at 20:20
  Permalink

  Sper ca sponsori lui de aceasta data, sa-l trimita echipat cu o bluza de lana pe el barem si nu in pielea goala cu o pereche de chiloti chinezesti si un balon de cauciuc de un leu, pe cap, asa la misto ca data trecuta.
  :)))))))

  Reply
 • 2 martie 2018 at 07:43
  Permalink

  La meteo au spus ca la Polul Nord erau 2-3 grade, fata de Romania -25, asa ca s-ar putea sa aiba noroc Avram……
  Nu sunt temperaturi de -50.

  Reply
 • 5 martie 2018 at 04:55
  Permalink

  Fiecare are un hobby.E adevarat ca si acesta este absolut inutil pentru comunitatea din care face parte.Dar la naiba.Faca ce o vrea.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *