Martie este luna dedicatã doamnelor si domnisoarelor. În acest sens, Primãria si Consiliul Local al orasului Petrila vor organiza pentru angajatele Primãriei si cadrele didactice un eveniment festiv, dedicat zilei de 8 Martie.
“Ziua femeii a fost recunoscutã ca sãrbãtoare internationalã în 1977, devenind o traditie în majoritatea tãrilor din Europa si SUA, fiecare sãrbãtorind-o asa cum simte. Ziua de 8 Martie este pe plan international Ziua Femeilor Militante, a celor datoritã cãrora femeile au drept de vot, dreptul la proprietate, dreptul la educatie, la divort, la asistentã medicalã, la contraceptie. În România în ziua de 8 martie se sãrbãtoreste femeia, bucuria vietii si motivatia de a trãi. Pânã în decembrie 1989 se vorbea de ziua mamei, prilej cu care se organizau spectacole dedicate mamelor. Dupã Revolutia din 1989 notiunea de ziua mamei este înlocuitã cu ziua femeii. Potrivit Legii nr. 22/2016, Parlamentul României a declarat ziua de 8 martie, Ziua Femeii. În semn de recunostintã pentru angajatele noastre si cadrele didactice ale institutiilor scolare de pe raza orasului Petrila propun organizarea urmãtorului program dedicat zilei de 8 Martie”, aratã Vasile Jurca, primarul orasului Petrila.
Va avea loc o masã festivã, „asezonatã” cu program artistic de muzicã popularã. Totodatã, doamnele si domnisoarele vor primi mãrtisoare si flori din partea consilierilor locali si a edililor.
Monika BACIU