Alin Simota poate iesi din pucãrie!

Judecãtoria Deva a dispus în sedinta de marti, 27 februarie 2018, eliberarea omului de afaceri Alin Simota.  Potrivit site-ului acestei institutii, instanta din Deva  „admite propunerea de liberare conditionatã privind pe petentul-condamnat SIMOTA ALIN. Dispune liberarea conditionatã a  condamnatului SIMOTA ALIN în prezent încarcerat în Penitenciarul Deva, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii (… ), emis de Judecãtoria Deva, si punerea acestuia în libertate, dacã nu este arestat sau detinut în altã cauzã”.
Omul de afaceri din Petrosani a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru conflict de interese, respectiv sase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, iar dosarul în care acuzat de constituirea unui grup infractional, santaj în formã continuatã, cãmãtãrie, amenintare,  instigare la violente si la lipsire de libertate, este încã pe rol. Dosarul aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara, a fost constituit dupã ce, în data de 5 august 2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au fost efectuate mai multe perchezitii la domiciliile unora dintre membrii grupului, precum si la sediile firmelor implicate. Procurorii DIICOT considerã cã la dosar sunt suficiente probe din care rezultã suspiciunea rezonabilã cã, din anul 2007, Alin Simota ar fi initiat un grup infractional cu ajutorul cãruia a obtinut beneficii materiale.
În 14 decembrie 2015, Judecãtoria Deva a dispus punerea de îndatã în libertate a lui Alin Simota, dupã ce a constatat cã inculpatul a executat pedeapsa de doi ani de închisoare la care a fost condamnat pentru conflict de interese. Asta dupã ce Alin Simota a fost consilier judetean PNL în mandatul 2008-2012 si a obtinut mai multe lucrãri la firmele pe care le controla.
Simota a stat un an si opt luni în arest preventiv, patru luni în arest la domiciliu si un an si trei luni în închisoare, iar o vreme s-a sustras si a reusit sã fugã în Dubai de unde a fost extrãdat. Simota se aflã la Bârcea Mare din vara  anului 2017 si, potrivit purtãtorului de cuvânt al penitenciarului Bârcea Mare, la aceastã institutie nu a ajuns pânã miercuri, 28 februarie 2018, niciun înscris oficial pentru punerea în libertate a detinutului.
Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Alin Simota poate iesi din pucãrie!

 • 1 martie 2018 la 08:35
  Permalink

  Vine Simota se pregateste Ridzi…

 • 1 martie 2018 la 20:21
  Permalink

  Sunt multi in Valea asta care ar trebui sa fie dup? gratii..
  . Se stiu ei mai bine…. Nu dau nume…. 😉

Comentariile sunt închise.