Câte blocuri intrã în reparatii la Vulcan?

Prin Programul Operational Regional va fi finantat proiectul de anvelopare si reabilitare a nu mai putin de 4 blocuri-turn din municipiul Vulcan.  Sunt fonduri europene si primarul Gheorghe Ile spune cã în aceste zile a reusit performanta de a  finaliza întreaga procedurã pentru atribuirea finantãrii.
„Am reusit marti searã, în jurul orei 22,30, sã semnez  toate documentele si peste noapte, pânã în jurul orei 4 dimineata, am reusit sã punem pe site toate aceste proiecte pentru a intra în finantare. Este vorba despre blocul de locuinte nr. 44 de pe Bulevardul Mihai Viteazul, blocul D5 de pe Bulevardul Mihai Viteazul, D9, tot de pe aceiasi stradã si blocul de locuinte T de pe strada Fântânilor”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, care a si convocat la începutul acestei sãptãmâni Consiliul Local care a aprobat proiectele prin care a fost fãcutã documentatia de avizare a lucrãrilor necesare.
Proiectele sunt finantate prin Programul Operational Regional 2014 – 2020,  Axa prioritarã 3, iar pelângã fondurile europene si locatarii si primãria trebuie sã dea bani pentru lucrãri. „Finantarea se va face simplu: 60% sunt fonduri europene, 25% pun proprietarii de locuinte si 15 % Primãria si Consiliul Local. Începem lucrãrile dupã ce locatarii strâng partea lor din sumã, apoi pune primãria si la final, când face dovada acestor sume, primim fondurile europene”, a mai adãugat primarul din Vulcan. Blocurile vor fi anvelopate si confortul termic va fi sporit de aceste anvelopãri, însã, deocamdatã nimeni nu a vorbit si despre lifturile din interior.„În momentul de fatã, locatarii nu au solicitat lifturile”, a conchis edilul.
Diana Mitrache ui

Advertisements