Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, sub egida Consiliului Judetean Hunedoara si în parteneriat cu Asociatia Millenium – Clubul Foto-Video, organizeazã joi, 1 martie 2018, vernisajul unei expozitii de fotografie intitulatã „COMORILE ROMÂNIEI”, ce prezintã publicului 66 lucrãri de artã fotograficã, lucrãri realizate de cãtre Ilie Tudorel.
Evenimentul va avea loc începând cu ora 12.00, în spatiile special destinate artelor vizuale din Palatul Magna Curia. „COMORILE ROMÂNIEI” este o expozitie itinerantã dedicatã Centenarului MARII UNIRI de la 1918, dar si Anului European al Patrimoniului Cultural – 2018 si cuprinde lucrãri care redau imagini din patrimoniul cultural tangibil, intangibil si natural. Printre acestea, alãturi de bisericile pictate din nordul Moldovei, centrul istoric al Sighisoarei, sate si biserici fortificate din centrul Transilvaniei sau biserici de lemn din Maramures, se regãsesc si imagini cu cetãtile dacice din Muntii Orãstiei: Costesti-Cetãtuie, Blidaru, Piatra Rosie, Bãnita, Cãpâlna si Sarmizegetusa Regia.
„Expozitia este o provocare pentru vizitatori de a descoperi noi locuri si sentimente asociate culturii îmbogãtind sufleteste cetãtenii cu informatii vizuale despre patrimoniul national românesc.
În acest an de bilant national al Centenarului Marii Uniri de la 1918 este momentul ca toti românii sã cunoascã si sã aprecieze aceastã inestimabilã avutie nationalã si europeanã care este patrimoniul României. Cu o nouã viziune asupra patrimoniului vom putea face din acesta o resursã importantã de dezvoltare personalã si comunitarã prin conservare, protejare si promovare adecvatã”, a declarat Ilie Tudorel. Expozitia va fi deschisã în perioada 1-25 martie 2018.
Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane