Micutii, o fetitã de 4 ani si un bãietel de 6 ani, au rãmas captivi într-o casã care a fost cuprinsã de un incendiu. Politistul a intrat în foc si a reusit sã-i salveze pe minori.  Omul legii se numeste Tudor Darie si a activat o bunã perioadã si în cadrul Politiei Petrila.
”Politia Municipiului Deva a fost sesizatã cu privire la declansarea unui incendiu, la o locuintã situatã în comuna Dobra. Agentul sef de politie Tudor Darie, din cadrul Postului de Politie Dobra, desi se afla în timpul liber, a intervenit cu promptitudine la locul incendiului, pãtrunzând în incinta imobilului si evacuându-i pe cei doi copii aflati în interior, în vârstã de 6 luni, respectiv 4 ani, cãrora le-a salvat, astfel, viata. Politistul, care locuieste în apropiere de casa care a luat foc, a ajuns primul la locul incendiului si a pãtruns în interior, alertat de plânsetele copiilor aflati într- una dintre camerele imobilului.
Acesta a reusit sã o scoatã initial pe fetita în vârstã de 4 ani, dupã care a pãtruns din nou în locuintã, reusind sã îl salveze si pe fratele acesteia, în vârstã de 6 luni”, spun cei de la IPJ Hunedoara. La scurt timp, la fata locului a ajuns si un echipaj de pompieri din cadrul I.S.U. Hunedoara, care a reusit stingerea  incendiului. Din fericire, copiii sunt în afara oricãrui pericol, acestia fiind internati pentru  investigatii medicale la Sectia Pediatrie a Spitalului Judetean Deva. Totodatã, a fost sesizatã autoritatea localã pentru protectia copilului, în vederea realizãrii unei anchete sociale, în cazul celor doi minori.
”Politistii au stabilit cã pãrintii copiilor ar fi plecat de acasã în jurul orei 18.30, lãsându-I nesupravegheati, în camera alãturatã celei în care ulterior a izbucnit incendiul. Din primele cercetãri, anchetatorii au stabilit cã incendiul ar fi fost declansat de focul deschis, provenit de la soba din încãpere. În cauzã, s-a  întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de  distrugere din culpã, prin incendiere”, mai spun politistii. Agentul de politie Tudor Darie a fost încadrat în structurile Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara din anul 2000, iar din anul 2009 îsi desfãsoarã activitatea în cadrul Postului de Politie Dobra, dupã ce anterior a fost încadrat la Politia Orasului Petrila.
Maximilian Gânju