Universitatea din Petrosani îsi promoveazã oferta educationalã în Dubai, acolo unde, timp de 3 zile, are loc un târg al universitãtilor din mai multe colturi ale lumii.  Vin si alte universitãti din România, iar rectorul scolii superioare din Valea Jiului, profesorul Sorin Radu spune cã s-a gândit cã mineritul, informaticã, ori profilul economic ar fi potrivite pentru aceastã parte a lumii.
„Consiliul National al Rectorilor organizeazã o serie de târguri de promovare a universitãtilor românesti în mai multe tãri din întreaga lume, printre acestea fiind si cel din Dubai. Avem 3 zile de  prezentare a universitãtii si de expunere a ofertelor educationale. În Dubai sunt 19 universitãti din România, printre care si cea de la Petrosani. Mergem în ideea cã, pe lângã oferta educationalã în domeniul petrolului, si mineritul are avantajele lui în zona Emiratelor Arabe Unite. Si  vrem sã le  prezentãm atât oferta de studii în limba românã, cât si cea în limba englezã, pe care le avem la cele douã masterate sua la doctorat”, a spus prof dr ing habil Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.
Universitatea din Petrosani intentioneazã sã participe si la târgul de la Aman, în Iordania, pentru cã acolo avem deja universitatea acreditatã si recunoscutã de cãtre Regatul Hasemit al Iordaniei, dar si la Geneva, unde este Târgul European al Universitãtilor, care va fi în septembrie.
Pânã acum, la Petrosani, cei mai multi studenti sunt moldoveni, însã, la scoala de la noi au venit si din alte tãri, asa cum se întâmpla si mai demult. Din Basarabia sunt  240  de studenti. Avem la licentã studenti din Turkmenistan si avem la doctorat, din Camerun, Siria si Israel, Franta si se poartã discutii cu cei din Austria.
La Universitatea din Petrosani a fost acreditat un an pregãtitor pentru învãtarea limbii române, dedicat acestor studenti ai universitãtii din Petrosani si tot acreditate sunt si douã dintre studiile masterale în limba englezã, pentru cei care nu mai fac anul pregãtitor.
Diana Mitrache