13 activitãti comune între Petrosani si Varpalota

13 nu este un numãr cu ghinion pentru parteneriatul de înfrãtire dintre municipiul Petrosani si Varpalota, ba din contrã. Anul 2018 aduce 13 actiuni comune între cele douã localitãti înfrãtite.  Cea mai atractivã actiune este cea dedicatã elevilor din cele douã localitãti, care pe perioada verii participã la taberele de reciprocitate.

“Pentru anul 2018 Comisia Comunã îsi propune sã organizeze douã sedinte aniversare, în orasul Varpalota si în municipiul Petrosani, cu participarea unor elevi de la scolile de muzicã si ansambluri artistice din cele douã orase înfrãtite, sã intensifice relatiile de colaborare între unitãtile de învãtãmânt si cluburile sportive”, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Printre cele 13 actiuni comune dintre cele douã localitãti se regãsesc “vizita unei delegatíi oficiale din Varpalota în vederea semnãrii programului comun pentru anul 2018, participarea acesteia la sãrbãtorirea Zilei Nationale a Ungariei de cãtre comunitatea maghiarã din Petrosani si semnarea protocolului de colaborare între Scoala Gimnazialã Avram Stanca din Petrosani sectia maghiarã si Scoala Generalã Rakoczi Telepi Tagiskola Varpalota”.
Pentru luna aprilie, programul presupune participarea unei delegatii din Varpalota la sfintirea capelei din cadrul Fundatiei Sfântul Francisc, cãminul Cor Iesu. Multe ale actiuni sunt incluse pe agenda de actiuni comune ale celor douã administratii locale.
Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „13 activitãti comune între Petrosani si Varpalota

 • 28 februarie 2018 la 07:51
  Permalink

  Domnul primar Ridzi ar trebui sa se ocupe de orasul asta al nostru Petrosani, care este intr-o stare deplorabila……..
  Nu stiu cat bine fac schimburile astea facute parca tot pentru angajatii primariei Petrosani(saracii de ei cu salariile alea babane de pe siteul Primariei Petrosani) si cateva grupuri mai mult sau mai putin „folclorice” care ne vor prezenta mandri pe unde se duc. Niste actiuni „sterile” le numesc, care nu fac rau ce-i drept, dar nu ajuta cu nimic orasul.
  Ne-am saturat de schimburi, vrem schimbari profunde domnule primar Ridzi….
  Da, stiu ati asflatat centura, si?
  Putin, foarte putin. Centrul Civic atat de laudat se despica cu dalele alea puse alandala, pe strada 1 Decembrie 1918(principala) nu s-a reusit inlocuirea cosurilor de gunoi stradale pe stalp, saracie cat vezi cu ochii(saracia este data de multitudinea de second-handuri, IFN+Banci, amaneturi, farmacii).
  Da, suna ciudat, dar nu sunt singurele institutii si magazine care fac vanyare, altfel plecau si astia.
  Multumesc!

Comentariile sunt închise.