Trei minori au fost prinsi în urma actiunii de amploare derulatã în Petrosani, acestia fiind bãnuiti de tâlhãrie si furt. Victimele lor erau persoanele în vârstã, femei fãrã apãrare.
Potrivit anchetatorilor cei trei minori au fãcut trei victime pe raza municipiului Petrosani, toate fiind lãsate fãrã bunuri. Minorii au fost prinsi în urma unei razii de amploare derulatã în ”capitala” Vãii Jiului.
Anchetatorii spun cã tinerii actionau dupã lãsarea serii, când sustrãgeau posetele victimelor (femei în vârstã), pe care le urmãreau în locuri izolate, iar dupã atac îsi pierdeau urma, în întuneric.
”Politistii au stabilit cã persoana vãtãmatã (o femeie în vârstã de 60 de ani), se deplasa singurã cãtre casã, pe strada Carpati, din Petrosani si a fost împinsã din spate de minorul în vârstã de 15 ani, care  i-a smuls din mânã poseta, în care se afla un portmoneu cu suma de 100 lei, telefonul mobil, cheile si documente persoane, precum si un card bancare. În urma activitãtilor, politistii au reusit recuperarea posetei si a celorlalte celelalte bunuri (mai putin banii si telefonul mobil)”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Adolescentul de 15 ani a mai fãcut o victimã, o femeie de 68 de ani, pe care a lãsat-o fãrã poseta în care avea actele de identitate, un telefon mobil, 750 de lei si mai multe medicamente. Prin acelasi mod de operare, minorul în vârstã de 15 ani, a profitat si de neatentia unei femei în vârstã de 76 de ani, cãreia i-a sustras poseta în care avea actele de identitate, un telefon mobil si 1.100 de lei, a mai declarat sursa citatã. Cei trei tineri sunt cercetati în stare de libertate pentru furt calificat si tâlhãrie calificatã. Tot în cadrul raziei, politistii au depistat si un bãrbat de 44 de ani, din Petrosani, care a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru cã a condus bãut si încerca sã scape de închisoare.
Maximilian Gânju